Prvo obraćanje opozicionog lidera Radomira Lazovića: Izlaznost 46 odsto, kampanja bojkota izazvala zabunu kod birača, nadamo se pobedama 1foto: V. Radovanović

Radomir Lazović iz ZLF naveo je da po projekcijama Biramo borbu izlaznost u Beogradu je negde oko 46 odsto, a ako se uporedi sa izborima 2018. godine, dodao je, možemo da kažemo da bojkot nije naišao na veliku podršku građana ali je uticao na rezultat.

„Da bismo pobedili očekivali smo izlaznosti iz decembra“, naveo je.

Nadamo se i pobedama i u Nišu i Novom Sadu i beogradskim pobedama, poručio je.

Kritikovao je opozicija koja je u Beogradu vodila kampanju bojkota, rekavši da su im lažne stranice i montirani snimci kao i slanje lažnih kontrolora koji u zadnjem momentu odustanu pravili probleme.

Promena će uprkos teškoćama krenuti danas, rekao je Lazović.

Opisao je današnji izborni dan, rekavši da su mobilni timovi ove koalicije sprečili brojne mahinacije, da su zato napadani, te da je poslednja informacija da je jednom članu njihovog mobilnog tima ciglom razbijena glava.

Kampanju je obeležila zloupotreba medija, za šta je korišćena i Rezolucija o Srebrenici za blaćenje opozicionara, dominacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ocenio je Lazović. Nisu zadovoljni ni izveštavanjem medija, naveo je i dodao da su neki mediji prostrasno izveštavali u cilju bojkota.

„Videli ste da smo dali srce za ove naše gradove, za nas se borba nastavlja. Borbu smo izabrali i nije nam žao, borbu smo dobili“, poručio je Lazović.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratitre u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari