Radomir Lazović o sankcijama SAD prema Vulinu: Izgleda da se šef BIA do Amerike oseća na narkotike 1Foto: Print screen RTS2

Izgleda da je onaj pas koji pronalazi drogu a koji je lajao na Vulina pri poseti Mađarskoj bio u pravu. Možda zvuči neverovatno ali izgleda da se šef BIA do Amerike oseća na narkotike, kaže za Danas poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović povodom vesti da je prvi čovek BIA Aleksandar Vulin stavljen na crnu listu Amerike.

Na sajtu Kancelarije za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD se navodi da se Ministarstvo neće suzdržavati da cilja aktere koji zloupotrebljavaju svoje položaje za ličnu korist, istovremeno podrivajući demokratsku vlasti na Zapadnom Balkanu.

To je rekao podsekretar Ministarstva Brajan E. Nelson.

„Ovom odlukom se Aleksandar Vulin smatra odgovornim za koruptivna i destabilizujuća dela koja su takođe omogućila ruske maligne aktivnosti u region“, navodi se u obrazloženju.

Lazović kaže da je povezanost srpske napredne stranke i njihovih satelita sa kriminalom je toliko velika, da su svetske agencije i svetske vlade počele javno da reaguju i uvode im sankcije.

– Da li smo mi ljudi svesni koliko je naprednjački režim ogrezao u kriminal kada se Aleksandar Vulin nalazi na čelu BIA? Moram da pomenem i prethodnog šefa BIA, Batu Gašića koji je umešan u aferu Jovanjica o čemu je danas govorio inspektor Mitić – navodi Lazović.

Kako dodaje, dok očigledni kriminalci sede u ministarskim i direktorskim foteljama, a najviši funkcioneri se slikaju sa Koluvijom, režim proglašava policajce kriminalcima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari