Radomir Lazović: SNS koristi stare odbornike za manipulaciju budžetom opštine Stari grad 1Foto: Ne davimo Beograd

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je da se danas održava nelegitimna sednica Skupštine opštine Stari grad, na kojoj će odbornici iz prethodnog saziva doneti opštinski budžet za ovu godinu, kao i plan za naredne dve.

Lazović je, novinarima ispred opštine, rekao da ovi odbornici jesu legalni i da održavanje sednice nije protivzakonito, ali je nelegitimno posle izbora 2. juna kada su izabrani novi odbornici.

Sastav skupštine je promenjen, pa ovaj saziv ne oslikava izbornu volju građana i potpuno je jasno da je ova sednica nova manipulacija Srpske napredne stranke, naglasio je Lazović, koji dodaje da su i stari odbornici predlog budžeta dobili pre dva sata.

Kako da se ti ljudi izjasne o njemu? Jasno je da oni služe SNS samo da dižu ruke, dodao je on.

Na pitanje da li je opozicija mogla da ubrza konstituisanje novog saziva opštine Stari grad i da li je za ZLF prihvatljivo da Marko Bastać bude predsednik opštine, Lazović je rekao da je lista „Biram Beograd“ odmah posle objavljenih rezultata izbora 2. juna poslala poziv listi Bastaća na razgovor.

Održane su dve runde i na drugoj je dat predlog sa tri načela – kako da se unapredi život građana, način finansiranja određenih aktivnosti i raspodela najodgovornijih funkcija u skladu sa ostvarenim rezultatima, rekao je on.

Nismo dobili odgovor, pa smatramo da je predlog odbijen i očekujemo da Bastać pokaže pravo lice kada bude sklopio dogovor sa SNS. To je izigravanje volje birača, ali to on treba da objasni, naveo je Lazović.

On smatra da je jedini način da se SNS održi na vlasti bio bojkot, koji se, kako ocenjuje, „gle čuda i dogodio 2. juna“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari