Radosavljević (POKS): Protesti i blokade jedini mogući odgovor na bahatost vlasti 1Printskrin RTS

Poslanik Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Dušan Radosavljević ocenio je danas da su protesti i blokade jedini mogući odgovor na bahatost vlasti koja ne želi da uvaži mišljenje većine građana Srbije koji se protive kopanju litijuma.

On je u intervjuu za dnevni list Nova kazao da se nadao da će poslanici vlasti podržati opozicioni predlog o zabrani eksploatacije litijuma i bora, ali da je kod njih prevagnuo „strah od gubitka funkcije i privilegija“.

„Žao mi je što su glasanjem protiv predloženog zakona o zabrani kopanja litijuma pokazali da nemaju osećaj odgovornosti prema narodu, funkciji koju nose i ulozi koja im je data od strane građana. Nemaju odgovornost ni prema svom prezimenu i imenu koje će trajno ostati upisano u knjigama da su to ljudi koji su omogućili planetarnom predatoru ‘Rio Tintu’ da upropaštava naše predivne prirodne resurse“, izjavio je Radosavljević.

Poslanici Skupštine Srbije nakon četiri dana burne rasprave nisu usvojili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarenju i geološkim istaživanjima.

Za izmene zakona glasalo je 84, a protiv je bilo 128 poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari