Radoslav Marjanović izabran za predsednika opštine Stari grad, opozicija bojkotovala glasanje 1foto: Printscreen/YouTube/24 vesti

Za predsednika opštine Stari grad izabran je Radoslav Marjanović, iz Srpske narpedne stranke, sa 33 glasa, kao i njegov zamenik Aleksandar Todorović.

Sa 33 glasa izabrani su i članovi veća.

Odbornici opozicije bojkotovali su glasanje, prenosi Kurir.

Novi-stari predsednik opštine Radoslav Marjanović ukazao je pre glasanja da su imali konstruktivne razgovore kako Stari grada treba da izgleda i da su došli do saglasja.

“Mi smo se u prethodne 4 godine trudili da vodimo inkluzivnu politiku i pokrenuli veliki broj dobrih programa. Važno je da nastavimo sve programe koji brinu o građanima, od najstarijih do najmlađih. Imamo 63 različita programa. Što se tiče samih velikih projekata, Linijski park je najvažniji. To je pravi ekološki projekat. Imaće preko 5.000 stabala, trim staze, bicklističke staze. To će biti zelena oaza Starog grada. To je za nas izuzetno važno”, naveo je on.

Radoslav Marjanović izabran za predsednika opštine Stari grad, opozicija bojkotovala glasanje 2
foto: F.S./ATAImages

Predsednik Skupštine opštine Stari grad izjavio je da predstavnici liste okupljene oko SNS prihvatili tačke programskih načela, te da je dobio dovoljan broj potpisa koji predlažu Marjanovića za predsednika opštine.

Poručio je da će Bajlonijeva pijaca ostati simbol Starog grada, a da će o njenom izgledu odlučivati građani, kao i da će realizovati projekat linijskog parka.

“Stari grad će biti čist, održavan i uređen. Obnovićemo sve fasade u roku od 8 godina. Nastavićemo bespovratnu finansijsku podršku zajednicama. Sprovešćemo reformu parking zone u korist građana i izgradićemo nove podzemne garaže. Reforma će ići postepeno. Postaćemo prva opština u Srbiji bez grafita. Radićemo na revitalizaciji Kalemegdana i pešačke zone. Nastavićemo brojne besplatne programe namenjene svim generacijama. Sprovešćemo profesionalizaciju uprave. Građani će biti informisani o svim odlukama i da prate sednice veća. Odgovornost u izvršnim organima vlasti mogu preuzeti samo starograđani”, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari