Radulović: Beogradski glas bez uticaja DJB 1Foto:FoNet/ Aleksandar Levajković

Pokret Dosta je bilo (DJB) neće uticati na uređivačku politiku nedeljnika Beogradski glas, čije su izdavanje podržali, već želi da otvori prostor za dijalog koji ne postoji, izjavio je danas lider DJB Saša Radulović na promociji nedeljnika čiji je glavni i odgovorni urednik Milan Bečejić.

Radulović je na konferenciji za novinare rekao da je DJB odlučio da podrži projekat nedeljnika jer želi da građani svih 17 beogradskih opština čitaju o temama koje ne pokrivaju veliki nacionalni mediji i biće otvoren za sve političke opcije.

Čitaoci mogu da utiču da sadržaj novina kroz tekstove, pisma koja bi završila u uredničkim korpama, rekao je Radulović i naglasio da je kontrola medija prešla sve granice i potreban je prostor za objektivne, proverene informacije.

Bez slobode medija nema demokratije, rekao je Radulović i podsetio da je Bečejić bio urednik nekadašnje Demokratije, u čijem uredništvu je sedelo rukovodstvo Demokratske stranke.

Bečejić je rekao da je izdavanje prvog broja nedeljnika Beogradski glas izgledao kao „porođaj carskim rezom uz epiduralnu injekciju“.

Ideja je bila da pokrenemo nedeljnik koji će biti otvoren za sve koji imaju želju da iznesu svoj, drugačiji stav, dodao je Bečejić.

Bečejić je rekao i da je gradonačelniku Beograda Siniši Malom ponuđeno da napiše nešto za prvi broj nedeljnika, ali da on nije bio raspoložen za tako nešto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari