Radulović (DJB): O učešću na izborima odlučujemo kada prikupimo potpise 1Foto: Medija centar

Pokret „Dosta je bilo“ (DJB) odlučiće da li će učestvovati na predstojećim izborima nakon što prikupi potpise građana za izborne liste, izjavio je danas lider DJB Saša Radulović i dodao da svakako neće dozvoliti „igranku u kojoj će biti prevareni“.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Radulović je rekao da DJB „neće dozvoliti da ga nasamare“ i da se posle izbora stvori situacija u kojoj će u parlamentu biti samo predstavnici aktuelne i bivše vlasti, koji svi zajedno imaju političku agendu da EU nema alternativu.

On je optužio lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da je sve vreme vodio perfidnu politiku slabljenja Saveza za Srbiju i da su zbog toga, jedan po jedan, od tog saveza otpadali pojedini lideri koji su se izjasnili da će izaći na izbore.

„Đilas nije bio iskren u bojkotu nego je to bila igranka da se eliminiše sva neposlušna opozicija iz parlamenta… Potrebno je da se politički preživi i da se sačeka lom u Srpskoj naprednoj stranci do kojeg će doći jer će Aleksandar Vučić morati da izda Kosovo i Metohiju i da naseli migrante u Srbiju“, rekao je on.

Radulović je rekao da smatra da su i predstojeći izbori namešteni i nepošteni ali da bi „moralni čin bojkota bio političko samoubistvo“.

„Naš posao je da istrajemo u borbi da promenimo Srbiju. Koza čuva kupus od uvođenja višestranačja. Vlast ima podršku EU za sve, ali dok je to tako promene neće doći. Naš posao je da ostanemo u borbi i gradimo politiku u kontaktu sa građanima“, rekao je on.

Lider DJB je rekao da su mediji u Srbiji najveći politički protivnik tog pokreta jer ne dozvoljavaju građanima da čuju šta taj pokret ima da kaže.

On je rekao da su svi mediji u Srbiji na strani ili aktuelne ili prethodne vlasti i da niko drugi nema prostora da se obrati.

„Provladini mediji podržavaju sve što radi Aleksandar Vučić, i kako to radi – bahato i vređajući dostojanstvo. Opozicioni mediji podržavaju sve što radi Vučić, i njegovu državnu politiku, samo imaju problem sa tim kako to radi. Ali politiku podržavaju“, rekao je on.

Radulović je rekao da je ta politika, koju svi mediji podržavaju, da EU nema alternativu, da se po nalogu Berlina čitav Zapadni Balkan pretvori u koloniju jeftine radne snage, da se uništi domaća privreda u interesu korporacija i da se nasele migranti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari