Radulović: Zašto se ćuti o pokušaju ubistva Veselina Milića 1Foto: Stanislav Milojković

Saša Radulović, lider Pokreta Dosta je bilo upitao je juče nadležne organe zbog čega ćute o pokušaju ubistva načelnika Policijske uprave Beograd Veselina Milića.

On je zatražio da javnost o tome obaveste ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Pokret DJB je i u saopštenju koje je dostavljeno novinarima naveo da se sumnja da je na šefa policije pripreman atentat ida zato postoji potreba da se ovaj slučaj, od prvorazrednog značaja, rasvetli.

„Stavljanjeovog slučaja u fioku, poput slučaja Jajinci ili nerasvetljenog ubistva pripadnika organizovanog kriminala, poput Saleta Mutavog, bilo bi opasno za ukupnu bezbednost i borbu protiv organizovanog kriminala“, navod se u saopštenju DJB i dodaje da njihove insajderske informacije upućuju na to da su potencijalni likvidatori načelnika beogradske policije bili povezani sa vođom navijača Aleksandrom Stankovićem, posle čijeg ubistva u novembru prošle godine je ministar policije u javnosti objavio „rat mafiji“. U saopštenju se navodi da su Veselin Milić i inspektori kriminalističke policije ušli u trag i prikupili dokaze o organizovanom kriminalu u koji je uključen vrh vlasti.
Lider DJB na jučerašnjoj konferenciji za novinare zatražio je informacije o tome odakle Aleksandru Stankoviću zvanom Sale Mutavi službena legitimacija, radio stanica i pištolj koji su pronađeni prilikom istrage njegovog ubistva ,ali i kako je moguće da su u telefonu Veljka Belivuka, prilikom njegovog hapšenja, pronađene poruke koje je razmenjivao sa državnim vrhom. Radulovićje upitao zašto se sve te informacije i kriju ,a zna se da sve one imaju veze sa jajincima .

“Podsetiću građane da još nemamo nikave informacije šta se desilo u Jajicnima i ko je krio to oružje o kome se pričalo dva, tri dana . Nakon toga se zaćutralo i ništa ni od istrage, niti o bilo kakvim informacijama“, rekao je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari