„Radulovićeva deviza glasi moja je firma, moje su i pare“

Bivše rukovodstvo DJB-a o pokretanju krvičnog postupka protiv lidera ovog pokreta

Ostavite komentar


  1. Prosto sudovi uvek race kada podmecu slucajeve…Obicno lideri stradaju od onih koji su u njihovom najuzem okruzenju…I ovo je takav slucaj…Uvek je za saku dolara..Ponudis nekome da smisli pricu…Nekoliko njih se finansijski podmaze…I eto ti price..Nije vazno sto ozbiljne afere drmaju zemlje koju su nam razorili oni koji se busaju u grudi vodeci ovu zemlje u ambis…Bitno je podmetnuti, zamutiti…podvaliti…pa defokusirati sve…I nekom drugim prisiti sve oni sto se moze u tom trenu…Sudovi I tuzilastvo su mutavi do tog momenta kada dobiju piliticki nalog od centrala vladajuce sekte da pocnu da spinuju..I lazu…Do tada samo smrde u cosku I po nekom restoranu…bezeci od stvarnosti…

  2. Još jedan primer šta je oporezivanje…

    Bilo bi jako lepo kada bi se jednog dana prestalo sa tom pljačkom građana, onda se makar ovi razni „Radulovići“ ne bi ni bavili „politikom“. Jer, utisak je, većina u političarsko-vladarskoj kasti je tamo isključivo zbog podele plena od poreske pljačke.

  3. Godinu dana vasi poslodavci su se pravili kao da je DJB umro civilnom,a Radfulovic bioloskom smrcu.Kada su ankete pokazale drugacije stanje krece udruzena rezimsko-‘demokratska’ kampanja.Pritom ste igubili samo jednu stvar iz vida:medju onima koji glasaju za DJB nema ni promil neinteligentih glasaca, koje bi bilo moguce zavesti jeftinom propagandom.

    1. Bravo! Ja zaista ne mogu da verujem ništa ljudima koji su preleteli, a nisu vratili mandat.

      1. auuu, al je i zgradio…. prvo 200, pa onda jos 500 hiljada din.! celih 6 somuna €… blago nama ako smo stigli do toga da smo rešili sve afere od desetina miliona €, pa se sad bavimo sitnim prevarama, poput ove….

    2. Neznam zasto branite zloupotrebu narodnih para. Dali tom Radulovcu DEDA ostavio te pare da moze da radi snjima sta oce. Ipak je najveci problem zasta drzava daje pare „ZA ODRZAVANJE STRANKE I POKRETA“kakva glupost cisto bacanje para“UKINITE TU DONACIJU NERADA I LOPOVLUKA“

  4. Gospodo odmetnuti poslanici. Dok ste primali plate i namirivani od tih sredstava bilo vam je dobro. Kada ste izgubili izbore nema para. Dok ste bili u DJB ćutali ste. A sada ste progovorili. Ne zaboravite: da zahvaljujući Saši Raduloviću mi smo čuli za vas. Sve što je DJB dobio i osvojio je zahvaljujući njemu. Ja sam tada glasao za njega. O vama nisam imao pojma ko ste.

  5. Ipak,bravo za Tatjanu!Jos samo jednom ću spomenuti srpski apsurd :preko 120 stranaka i pokreta koje je neko registrovao!Odakle novac za taj besmisao?Dovoljne su prve 3-4 stranke koje su ojadile Srbiju za 30 godina! I?Nikom nista.Zato je važna lustracija.

  6. Zamolio bih gospodu Tanju Macuru, posto nije niko i nista vise, da zadrži bar trunku dostojanstva i zacuti. Ona i Aleksandar su se poneli moralno i etički loše, prodali su se i podržali SNS na izborima, i izvisili za nagradu. Sad se opet nude da rade jedino što mogu a to je da pljuju opoziciju. Nisam čuo da je neko od njih priznao da je pogrešio što je razrusio najveću opozicionu stranku, već samo da nije bilo dovoljno novaca kad su bili u stranci. Da vas pitam za šta su vam trebali novci? Za plate, za izlaske, za kola? Ili za neku pametnu inicijativu, potez, predizbornu kampanju. Ne mora te odgovoriti, odgovor se sam nameće…

    1. Macura je tipičan primer nekoga koji ulazi u politiku iz čistog ličnog interesa. Kakav kredibilitet ima ova preletačevićka? Nikakav! Došla u djb da bude poznata i da na mala vrata kao i svaki preletačević dobije dobru funkciju u stranci na vlasti. Gospođa je očekivala mnogo što šta i kad to nije dobila preletela u sns. da ima obraza ćutala bi ali nema.

  7. Zar Radulovic nije na robiji zbog utaje dvamiliona poreza u Americi.
    Tako pisale novine novine a ja im verujem kao i sada.

    1. Nije. Cak je i bio u Vasingtonu pre nekih 13 meseci. Naravno da nije uhapsen. Zar mislite da Ameri oprastaju 1 dolar poreskog duga?

  8. Nisi nijednom garantujem. A ja jesam tri puta i opet cu. To što se pokreće neki postupak protiv SR u trenutku kada stranci raste rejting i više je nego providan pokušaj autokratskog gušenja bilo kakve realne političke konkurencije. A za glasnogovornike koga bi boljeg našli od Macure & Co. Pozdrav za nesalomive djbovce i za redakciju Danasa uvijek na usluzi dežurnim pljuvacima na DJB, od Klanseka pa nadalje.

  9. Само једну ствар сте пропустили да напишете. Група грађана није правно лице, не може да има свој рачун, тако да је једини законски начин на који може да добија новац из буџета јесте на приватни рачун оснивача. Свака група грађана, било на локалу или у републици, од кад постоји Закон о финансирању политичких активности, добија новац на приватне рачуне својих оснивача. Чим сте то прећутали, створили сте злонамерну конотацију, престали сте да будете медиј и постали пропагандно гласило, у циљу блаћења, а не информисања.

    1. Poštovani SeseSeko, niste dobro informisani. Naime, kao prvo, »Dosta je bilo« nije »grupa građana«, već »udruženje« kako je to zapisano u njihovom Statutu donetom 27.01.2014. Drugo, dana 30.01.2014. je Agencija za privredne registre – APR registrovala udruženje »Dosta je bilo« i ako je verovati objavljenim podacima na internet strani APR, udruženje »Dosta je bilo« trenutno ima sedam (7) transakcijskih računa, sve kod Banca Inteza. Pored toga udruženje »Dosta je bilo« ima i svoj matični broj, kao i svoj poreski broj. Kako je udruženje »Dosta je bilo« novac, koji mu je po Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti za 16 poslanika u Narodnoj skupštini, Ministarstvo finansija uplaćivalo do 10. u mesecu za predhodni mesec, prebacivalo na privatne račune utvrdiće nadležne službe.

      1. Поштовани Гаги, ипак ви нисте добро информисани и не разликујете групу грађана од политичког удружења грађана. По Закону о избору народних посланика, члан 40, кандидате за посланике могу предлагати регистроване политичке странке, страначке коалиције и групе грађана (ГГ). Удружења грађана не могу кандидовати изборне листе, па тако то не може да уради ни удружење „Доста је било“. По Закону, ГГ оснива најмање 10 физичких лица, тако што потпишу споразум о оснивању ГГ, који се оверава код бележника и предаје изборној комисији заједно са потписима гласача који подржавају ту листу. У споразуму се мора навести и број наменског рачуна који се води на име заступника ГГ. Овде је ствар јасна – ГГ се нигде не региструје, нема свој ПИБ, нема матични број, ни свој рачун. Једино решење је приватни рачун оснивача и то је случај са свим ГГ. Рекао бих да сви саговорници у овом чланку то знају.

        1. Poštovani SeseSeko, niste dobro pročitali moj komentar u kome je objašnjeno, da je Dosta je bilo – DJB od prvog dana po rešenju APR zvanično registrovano kao »udruženje«. U mom komentaru nema ni jedne reči o načinu učešću DJB na izborima, kao i na koje račune je DJB dobijao novac koji mu pripada za 16 poslanika po Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti, u daljem tekstu Zakon. I kada smo već kod Zakona, pogledajte član 14.; Zabrana sticanja prihoda od komercijalne delatnosti u kome piše, citiram; »Politički subjekat ne može sticati prihod od promotivne, odnosno komercijalne delatnosti.« Mislim da Vam je sada jasno, da krivični postupak protiv g-dina Radulovića nije pokrenut, jer je on držao novac dobijen po Zakonu na svom privatnom računi i sa njim slobodno raspolagao, već zato što je taj novac ulagao u investicoione fondove i sticao prihod, a to po članu 14. Zakona nije dozvoljeno.

  10. Nekada mi je u pretraživaču bio stalno otvoren blic. Kada su počeli da sarađuju sa bolesnicima na vlasti zamenio sam taj tab sa danas.rs. Izgleda da od ovog momenta imam jedan tab manje otvoren zauvek. Tonemo…

    1. Rastući rejting i pored svih podmetanja, medijskog mraka. To se ne oprašta. A za Macuru i Stevanovića SNS pomagače nemam reči

  11. Nemacka obavestajna sluzba ne spava. A nemci ne praštaju, pogotovo Raduletu koji ih proziva…i sada ce da gledaju da ga satru kako znaju i umeju…

  12. Ovde ima dosta nelogicnosti. Prvo se kaze da je Radulovic podigao novac, i onda uplatio u „stranu banku“ kao novac GG DJB. Prvo sta je nejasno, sto bi novac dizao u kesu, pa uplacivao u fond pod imenom GG DJB? nema nikakve logike. Coveku novac nije potreban i zeleo je da ima neku kamatu, da ne stoji, sto u potpusnosti razuemem. Prijava o nekoj zaradi od 200.000 din ili 500.000 din moze se smatrati propustom, premda to nije neko delo, narocito sto je suma mala a GG ne bi trebalo da je u PDV. Licno mi ovo sve izgleda isfabrikovano, u zemlji gde nestaju miljarde na godisnjem nivou, problem je kamata od 6.000 na dve godine, na novac???

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.