Rajić: Protesti ne mogu da nadomeste ono što se desilo u Skupštini, ali su važni za dalju borbu

Ostavite komentar


  1. Zapadni svet sprovodi vec trecu fazu nove ekonomije a ovde se jos prica o prvoj. U jednom vetrogeneratoru ima tona retkih metala a nove tehnologije zahtevaju baterije sa 85% litijuma koji omogucava skladistenje. U 21.veku reci da neko nesto nece rudariti je besmisleno. Na kraju krajeva moze da se pojavi treca kompanija i otkupi prava od Rio Tinta. Poenta je da sav rudareni litijum moze da se koristi iskljucivo u Srbiji i kompanijama koje ovde placaju porez. Iz poreza se izdvaja izmedju ostalog i za zastitu prirodne sredine.

Ostavite komentar


Politika

Picula zadužen za Srbiju? 8

Picula zadužen za Srbiju?

Poslanik Evropskog parlamenta iz Hrvatske Tonino Picula trebalo bi da postane novi izvestilac tog tela za Srbiju, nezvanično saznaju Novosti. Picula je u prethodnom sazovu bio zadužen za Crnu Goru, podseća list.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.