Rakić (DS): Opozicija je na istom zadatku - izvršiti pritisak da bi režim poštovao zakon 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je danas da je opozicija u Srbiji na istom zadatku, a to je da građanima omogući da „slobodno biraju svoje predstavnike“, tako što će opozicija da izvrši „pritisak kako bi režim (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića poštovao zakon“.

„Mi imamo dobre zakone, samo što ih vlast ne poštuje i mi nemamo mehanizam da ih na to primoramo“, rekla je ona za list Nova.

Ona je ocenila da građani Srbije još uvek žive u uslovima koji im ne dozvoljavaju da slobodno govore, „a kamoli da slobodno glasaju“.

Rakićeva je naglasila da opozicija mora da „ostavi po strani“ svoje ideološke razlike da bi mogao da se stvori „utisak referendumske atmosfere“.

Upitana da li DS kasni jer još nije donela odluku da učestvuje u predizbornoj kampanji, Rakić je rekla da do izbora ima još vremena i da situacija u zemlji može da se promeni do izbora u aprilu.

„Ne kasnimo, do izbora ima još šest meseci i dosta može da se promeni do tad. Svoju strategiju ćemo prilagođavati u skladu sa razvojem situacije“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari