Rakić: Najskuplja sednica Skupštine, Srbija se zadužuje svakog minuta 1Foto: Printscreen RTS2

Poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić upozorila je danas da je svakog minuta Srbija zadužuje 11.000 evra i da je zato ova sednica Skupštine najskuplja.

Ona je rekla da je premijer Miloš Vučević prošle sedmice svoje obrazlaganje Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda završio rečima „Živelo Kosovo i Metohija, živela Republika Srpska, živela Srbija“, i zapitala da li je to „novi sverspski pozdrav“, kao i šta bi se desilo da opozicija takvo nešto kaže, da li bi je optužili da Kosovo smatra da nije deo Srbije.

Rakić je dodala da Vučević možda nije pogrešio, nego je nesvesno izgovorio „ono na čemu se radi, da je Kosovo poseban entitet“.

Ona je konstatovala da bi možda taj pozdrav trebalo proširiti sa „živeo Beč, živeo Čikago, živeo Malme, jer je sadašnja vlast svojom politikom oterala ljude, pa tamo ima više Srba nego na Kosovu“.

Odgovarajući Rakić, ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović je, u podužem izlaganju, koje je počeo pokazivanjem fotografije bivšeg predsednika Zorana Đinđića iz 1994. godine sa tadašnjim predsednikom Republike Srpske, izneo niz optužbi na račun opozicije, na razne teme, od biračkih spiskova do litijuma, konstatujući da se protiv vlasti vodi „hibridni rat“ i građanima se „svakodnevno plasiraju besomučne laži“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari