Rakić: Ne znamo šta je kompromis 1Foto: srpskalista.net

Ne znamo šta je kompromisno rešenje, ali preneli smo poruku predsedniku Aleksandru Vučiću da ima apsolutnu našu podršku i raduje nas da je rekao da neće izneti nijedan stav za dugoročno i održivo rešenje za Kosovo bez nas, naveo je za RTS danas predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Rakić je rekao da su predstavnici Srpske liste upoznali Vučića sa bezbednosnom situacijom na Kosovu, ukazujući da se raduje što još nema rešenja za to pitanje jer veruje da se do njega može doći kompromisom i u konsultacijama sa srpskom zajednicom na Kosovu.

Dosta nam je politika koja je vođena ranije, kada mi Srbi sa Kosova i Metohije nismo imali sagovornika u Beogradu, rekao je Rakić.

Imali smo situaciju, preneo je Rakić, da je Vučić dobio otvoreno pismo u kojem se navodi da je podela loše rešenje, da je razgraničenje loše rešenje, a ti koji pišu imaju kosovske lične karte.

Zamolio bih sve njih da ostave nas koji živimo dole sa porodicama, na Kosovu i Metohiji, da mi sa svojom državom i predsednikom Vučićem odlučimo o svojim životima, predočio je Rakić.

Prema njegovim rečima, 80 odsto Srba sa Kosova dalo je poverenje ovoj vladi i predsedniku Vučiću.

Rakić je ponovio da se do kompromisnog rešenja može doći na taj način i da se do održivog i dugoročnog rešenja ne može doći bez konsultacija sa ljudima koji žive na Kosovu.

Rakić je ocenio i da su Srbi uznemireni zbog upadljivog ćutanja međunarodne zajednice. (kraj) vbr/ivt 19:48

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari