Dragana Rakićfoto FoNet Aleksandar Mijailović

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je danas da odricanje od poslaničkih ili odborničkih mandata ne može biti cilj sam po sebi, i da ima smisla ukoliko bi iza toga stala čitava opozicija, i ako bi to bilo uvertira za širu građansku neposlušnost.

Rakić je za list Nova rekla da je DS vraćanje svih mandata, ne samo republičkih, nego i pokrajinskih i lokalnih, predlagala nakon izbora u decembru prošle godine, kada je „ostala usamljena u tome“, kao i da predlog lidera pokreta „Kreni-promeni“ Save Manojlovića da se vrate mandati nisu dobili, „pa se o njemu DS nije ni izjašnjavala“.

Ona je ocenila da lokalni izbori održani 2. juna u Beogradu i drugim gradovima i opštinama Srbije „nisu bili ni slobodni ni pošteni“, ali da je razlog što opozicija nije ostvarila bolji rezultat to što nisu uspeli da sačuvaju jedinstvo koalicije „Srbija protiv nasilja“, koja je učestvovala na izborima u decembru prošle godine.

Rakić je navela da je izlazak na izbore bio ispravna odluka, kao i da još traje borba da se odbrani „nesumnjiva pobeda koju je opozicija odnela“ u Nišu i beogradskim opštinama Novi Beograd i Vračar.

„S obzirom na to da je od samog početka bilo jasno da pravog bojkota nema, jer će sve stranke izaći na izbore, jedino će par njih bojkotovati izbore u Beogradu, izlazak na izbore bio je jedina ispravna odluka u ovakvim okolnostima“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari