Rakić: Srpska lista očekuje 10 mandata 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je danas posle glasanja da su „ovi izbori odlučujući za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, a uveren je da će Srpskoj listi pripasti svih 10 mandata u Skupštini Kosova.

„Kada Srbija zove, vidite kako to izgleda u Kosovskoj Mitrovici gde su od jutros građani masovno krenuli na birališta da daju svoj glas listi kojoj veruju“, rekao je Rakić posle glasanja i izrazio očekivanje da će „Srpska lista osvoji ti svih 10 mandata“ u Skupštini Kosova, preneo je portal Kosovo onlajn.

„Svakako da je velika izlaznost i osvajanje svih 10 mandata veoma važno i za budući dijalog između Beograda i Prištine i to će dati vetar u leđa Beogradu i našem predsedniku Aleksandru Vučiću da ima bolju pregovaračku poziciju, jer srpski narod veruje upravo državi Srbiji i svom predsedniku Aleksandru Vučiću“, rekao je Rakić.

On je upozorio kako bi, u slučaju da Srpska lista ne osvoji svih deset mandata, moglo doći „do masovnog proterivanja srpskog naroda koji živi južno od reke Ibar“.

Rakić je naveo i da „nema poverenje u posmatračku misiju OEBS“ i nije isključio „određene malverzacije“ i mogućnost da „nevažeće listiće preusmere na partije koje dolaze iz Prištine“.

Nosilac liste i potpredsednik Srpske liste Igor Simić se posle glasanja zahvalio“svima koji su se odazvali pozivu države Srbije da daju svoj glas i tako sačuvaju pupčanu vrpcu između Srba na Kosovu i Metohiji i države Srbije“.

On je pozvao sve međunarodne predstavnike, posmatračku misiju OEBS i Evropsku uniju, da ne dozvole manipulacije koje bi mogle da omoguće, kako je rekao, „da oni koje ne podržava srpski narod dobiju priliku da odlučuju o srpskom narodu“.

„Verujemo u sabornost, jedinstvo i slogu srpskog naroda i verujemo u pobedu Srpske liste sa osvajanjem svih deset mandata, jer je to jedini garant za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je Simić.

Kandidat Srpske liste Dalibor Jevtić naglasio je da je veoma značajno što je izlaznost veoma velika. „Prve informacije govore da će velika biti izlaznost, i ovde u Štrpcu ali i širom Kosova, i to svakako jeste ohrabrujuća vest.

Očekujem da ovi izbori potvrde ono što pre svega i jeste naš interes srpskog naroda na ovim prostorima, to je svakako srpsko jedinstvo, i sa druge strane da tokom čitavog dana nemamo niti jedan incident“.

To je nešto što mi želimo, da nemamo niti jedan problem, i da se sve završi u najboljem redu“, rekao je Jevtić,a prenosi Kosovo Onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari