Rama: Kosovo i Srbija moraju da se dogovore, drugog načina nema

Ostavite komentar


  1. Mozemo se dogovoriti i utvrditi da je Kosovo u svim rezolucijama teritorija R. Srbije. Jos si nam samo ti falio da nam kazes sta moramo.

  2. Edi Rama, nije bio nikakav problem „dogovor“ (NE) izmedju Srbije i Kosova na sta ciljas, nego izmedju Srba i Albanaca sto je logicno – ali nije to problem. Znas ti dobro sta je konkretno problem danas na Kosovu: EPILOG pedesetogodisnje siptarske separatisticko-sovinisticke politike, sa enormnim natalitetom – da se pproteraju Srbi sa KiM (etnicko ciscenje) – da se otme teritorija KiM od Srba. Taj ideolosko-separatisticki plan-cilj su vrlo lako siptarski sovinisti ostvarili zahvaljujuci pasivnoj i autosovinistickoj politici Srbije koja, prvo, nije vodila politiku na principima „pariteta i reciprociteta“ u svim oblastima, drugo, omogucila privilegovan status siptara u bivsoj JU, trece, ekonomsko-politickim merama za tzv. nerazvijeno-zaostalo KiM pospesivala albanizaciju/siptarsku ekspanziju, cetvrto, poklopili su se ggeopoliticki ciljevi Amerike i konflikt na KiM (da se Srbija odbrani od separatista) / da Amerika stavi sapu na Balkan, prikljuci ga evroatlantskim integracijama zajedno sa Evropom i Baltikom – da se Nato siri na Istok za potencijalnu agresiju na Rusku federaciju. Zato Amerika-EU podrzavaju-pomazu Kosovo. Zna sve ovo Edi Rama, samo se pravi englez da zamajava Srbe i Srbiju!

  3. Naravno treba da se dogovorimo, ko želi da živi u Srbiji i da bude lojalan građanin nije problem neka ostane na Kosovu, ostale bi trebao da primiš i da nastave da žive u matici. treba omogućiti da se izvrši i zamena dobara, ima pravoslavnog sveta koji želi da živi u svojoj matici , Srbiji. Jednostavno, zar ne?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.