„Rambuje dva“ ide naruku Beogradu

Šta bi za Srbiju značilo održavanje međunarodne konferencije najvišeg nivoa o Kosovu

Ostavite komentar


  1. Lepa analiza a Borko je u pravu kada kaze da politika EU ne daje rezutate. Ja bih dodao i da do sada politika EU nije davala nikakve rezultate iz razloga sto je to organizacija koja nema konzistentnu spoljnu politiku a nema ni sredstav da svoje zakljucke sprovede u delo. Zakljucci Badenterove komisjije koja je bila organizovana os strane EU su bili dobri ali su devazuisani zbog partikularnih interesa pojedinih clanica EU. Primer makedonije je mozda najbolji primer neefikasne spolje politike EU. 15 zemalja EU je priznalo Makedoniju pod njenim ustavnim imenom plus SAD, Kina Rusija Indija. Medjutim to nista ne znaci je nema u okviru EU konzensus da se pitanje resi a verujem da ga nece ni biti jer to jednoj zemlji ne odgovara. EU nema instrumenat da prevazidje ovaj problem koji je nama koji smo ziveli u doba SFRJ je dobro poznat . Ta zemlja se i raspala izmedjuostalog zbog neefikasnog politickog sistema i odsustva dobre volje kada su sva pitanja morala da se resavajau konzensusom i kada su pojedini imli partikularne intrerese a ostali nisu imali sredstav da taj problem rese. Ako neko veriuje da ce Mogerini i Tusk resiti pitanje Kosova taj je u velikom problemu.

  2. Rambuje2 je odavno pripremljen sto najbolje potvrdjuje ponasanje AV u poslednjih 4 godine. Njime ce Srbija izgubiti Kosovo a kosovski srbi dobiti moć izdavanja potvrda i snagu deljenja humanitarne pomoci.

  3. Tema je za pohvalu zaista. medjutim zasto njegov portret kao ilustracija ?!

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.