Haradinaj: Kurti te ubija noću, a oplakuje te danju 1Haradinaj Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik AAK Ramuš Haradinaj rekao je da za kosovskog premijera Aljbina Kurtija važi popularni izraz „ubija te noću i oplakuje te danju“, prenosi Gazeta Express.

Haradinaj je u objavi na Fejsbuku napisao kako su Kurti i njegova stranka Samoopredeljenje „krali narod Kosova“.

„Kada Kurti govori o korupciji, kao i o mnogim drugim temama, na pamet mi pada narodna izreka „ubija te noću, a oplakuje te danju““, napisao je on.

Od dolaska na vlast, Kurti i Samoopredeljenje, tvrdi Haradinaj, su na sistematski način i u najosetljivijim resursima krali narod Kosova prevarom i u najpodmuklijem obliku“.

„Ukrali su kosovski hleb sa Ridijem kada je postojao globalni strah od krize hleba. Sa Nagipom su ukrali struju u vreme kada je cena na berzi dostigla neviđene visine. Narod je udvostručio cenu Nagipa i Martinija koji posreduju u prodaji srpske struje, i dalje ih čuvaju i drže kao heroje. Preko 280 miliona evra narodnog novca je oduzeto konkurenciji i zakonu, a sa saučesnicima u zločinu koristili su ga kao plen“, dodao je on.

Haradinaj je rekao da će uskoro doći dan kada će „početi jedinstvena borba protiv korupcije“. Zatim je rekao da će se videti da su Kurti i njegova stranka „najveći zločinci ove zemlje”.

„Prevareni su da poverljivi ugovori ostaju zauvek poverljivi i „ukaljani“ do te mere da njihove kupovine ugrožavaju bezbednost naroda Kosova. Ništa neće zaustaviti deklasiranje ovih ugovora i ništa neće zaustaviti konfrontaciju njihovih neprijatelja sa građanima Kosova. Uskoro će biti dan kada će početi jedinstvena borba protiv korupcije i kada će „ožalošćeni dana“ biti viđeni kao najveći zločinci ove zemlje“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari