Haradinaj: Kosovo ima najnapredniji Ustav za prava manjina

Ostavite komentar


  1. Oh bože kako odvratno nepismen naslov.
    Ramuš sa Biserko.
    Šta je vama?
    Znam da nećete objaviti ali se bar nadam da ćete ispraviti.

  2. Ajde i da poverujem da imate najnapredniji ustav za prava manjina i svega ostalog. Samo se vi i većina građana držite tog ustava kao i veliki vođa.

  3. Ustav Kosova je najnapredniji ustav u Evropi sto se tice pprava manjina na Kosovo, tako je napravljen da manjine imaju u svoju ruku da izdrze ta prava jer niko ne moze da i menja ukoliko nema dve trecine glasova od reda manjine. Priznat je Srbski jezik kao ravnopravni jezik na celom teritotijem Kosova, priznato je pravo na skolovanje za Srbe do Univerziteta na svom jeziku, i sva druga prava. Srbija je daleko od toga bez obzira da Srbija ima vise manjne nego Kosovo koja ima svega 6% od kojega srba ima 4% stanovnistva. KOsovo u praksi jeste multietnicka zemlja a gledati svetske tokove ne bi trebalo jer Kosovo je fakticki albansko, al Ahtiserijev plan tako resio za nas slucaj. Neznam Srbi sta treba vise da traze, oni trebaju da znaju da i Srbija treba da gleda ka svoje manjine pa da mu da ista prava kao sto to traze od Kosovske institucije.

    1. G. Sefere moderne države nisu nacionalne nego građanske. Kakve su recimo skandinaviske države
      To je i model prema kojem je Ahtisarijev plan napisan. Čovek je Finac, pa je to razumljivo i na tome mu treba biti zahvalan.
      Znači, pravi(la) se država za budućnost a ne za srednji vek.
      Pozdrav.

    2. Znači, konačno jedna „država“ po meri ljudi?! Problem je samo što na tom području ima veoma malo ljudi pa se još uvek primenjuje „ustav“ prikladniji za ponašanje rodovske zajednice nego za 21 Vek. Gospodine, cenim Vaš napor da slažete sami sebe samo ne znam da li Vi zaista u sve ovo što ste ovde izneli verujete? Ako ste zaista iubedjeni da je to istina onda Vi imate veeeeliki problem, i da ste se, što neko reče, prilično „zapustili“.

    3. @Sefer Krasniqi

      Ma sta naprica… Bitno je kako je u realnosti, a u realnosti Srbi i ostale manjine su diskriminsane u svim oblastima, imate tamo par „postenih srba“ koji za sitne pare glume multietnocnost i to ti je sve. Uostalom, imali ste vi Albanci mnogo vise prava i na papiru i u realnosti u Jugoslaviji pa ste se ipak bunili i „borili za slobodu“. To sto ti pricas je isto kao kada bi neki Milosevicev Srbin danas pricao kako je Albancima bilo super za vreme Milosevica jer je na papiru tako pisalo. Postedi nas jeftine propganade, ok? Ta tvorevina na Kosovu nije multietnicka nego temeljno etnicki ociscena, SVI gradovi na Kosovu osim severnog dela Mitrovice su etnicki ocisceni, samo iz Pristine je proterano 40.000 Srba. tako da pricaj ti te bajke tamo gde vas ne poznaju.

    4. Statea sto i u stvarnosti ne postoji takva „drzava kosova“ kao u komentarima albanskih botova. Multietnicka, demokratska, zakon se postuje… Milina. A u stvarnosti, mafijasko-nacoska paradrzava na celu sa ratnim zlocincima, nasilno albanizovana i etnicki ocicscena, institucije koje ne da nisu sposobne da obezbede zastitu manjina nego nisu u stanju da ispune uslove za beli sengen, desetine hiljada neresenih slucajeva otete imovine, bodljikava zica oko srpskih crkava i manastira (gde to ima u Evropi?), oskrnavljena groblja, kamenovanje Srba kada idu da posete svoje crkve, nekaznjavanje napada na Srbe, pljacke i zastrasivanja povratnika…

    5. @Sefer Krasniqi

      Imao je i Milosevic takav ustav, mozda i jos moderniji a i u ostalom sta radite na Kosovu ne da ne zaostajete nego ste vec i prevazisli „modernost“ Milosevica.

  4. Borac za ljudska prava (uz dobru nadoknadu) je spremna cak i da se sretne sa ubicom i kriminalcom, i da raspravlja sa njim o manjinama, kud ovaj svet ide, stvarno ne znam. Da ga nisi mozda pitala ko pobi onu decu u Gorazdevcu, posto si veoma dobro informisana o stanju na Kosovu?

  5. @Sefer Krasniqi
    Stata sto i u stvarnosti ne postoji takva „drzava kosova“ i takvi Albanci kao u komentarima albanskih botova. Multietnicka, demokratska, zakon se postuje… Milina. A u stvarnosti, mafijasko-nacoska paradrzava na celu sa ratnim zlocincima, nasilno albanizovana i etnicki ocicscena, institucije koje ne da nisu sposobne da obezbede zastitu manjina nego nisu u stanju da ispune uslove za beli sengen, desetine hiljada neresenih slucajeva otete imovine, bodljikava zica oko srpskih crkava i manastira (gde to ima u Evropi?), oskrnavljena groblja, kamenovanje Srba kada idu da posete svoje crkve, nekaznjavanje napada na Srbe, pljacke i zastrasivanja povratnika…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.