Ljajić (SDPS): Opozicija će se pocepati nakon izbora zbog borbe oko liderske pozicije 1foto Elmedin Hajrović/ATAImages

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić smatra da će nakon lokalnih izbora doći do međusobnog optuživanja unutar opozicije i borbe za lidersku poziciju u tom političkom bloku i do njenog cepanja.

Ljajić je u intervjuu za današnji Alo rekao i da očekuje dobar rezultata na lokalnim izborima koji će vladajućoj većini omogućiti da brzo formira vlast u svim gradovima i opštinama jer ima puno posla, kao i da u naredne četiri godine neće biti izbora.

„U ovoj kampanji se najmanje bavimo opozicijom, više govorimo o planiranim projektima nego o političkim protivnicima. I to je pozitivna stvar. Ako bih govorio kao analitičar, čini mi se da se među opozicijom trenutno vodi borba za lidersku poziciju. I ta borba će se rasplamsati nakon izbora“, istakao je Ljajić.

On je dodao da je nova Vlada Srbije pred velikim izazovima i na unutrašnjem i na međunarodnom planu, i da ostaje da se vidi kako će se pokazati.

Ljajić je objasnio i da će mu to što nije ministar u novoj vladi ostaviti više vremena da se posveti stranci, njenoj organizaciji, kadrovskom jačanju i omasovljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari