Sa Aleksandrom Vučićem sam u svakodnevnoj i redovnoj komunikaciji. O sastavu buduće Vlade Srbije pričamo načelno, bez navođenja konkretnih rešenja za određene funkcije. Poziv na razgovore o budućem sastavu vlade još nisam dobio. Očekujem ga, ističe za Danas Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u tehničkoj vladi i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije.

Imajući u vidu da je Rasim Ljajić odmah po okončanju vanrednih republičkih izbora najavio kandidaturu za predsednika Srbije, izbore za šefa države koji bi trebalo da se odigraju u maju sledeće godine, pitali smo našeg sagovornika da li bi kampanja za predsednika mogla da ometa obavljanje funkcije ministra, s obzirom na to da bi uskoro mogao da krene u kampanju i koristi ministarsku funkciju za promovisanje sopstvene kandidature.

– Nikada to nije bio problem, ali sada – kada sam se ja kandidovao, to jeste problem. Ne razumem uopšte otkud takva negativna kampanje protiv mene. Mnogi su bili ministri i kandidati za predsednika, predsednici stranaka, i tako redom…, ističe Rasim LJajić za naš list.

On napominje da je do predsedničkih izbora ostalo još godinu, odnosno da je bespredmetno dovoditi to sada u vezu.

Na konstataciju da veliki deo javnosti tumači njegovu kandidaturu kao pomoć Aleksandru Vučiću, odnosno da je cilj njegovog kandidovanja za šefa države da odvuče određen broj glasova protivkandidatu onome koga bude Srpska napredna stranka istakla, Ljajić za naš ističe da su to besmislice, koje je već više puta demantovao. Kontekst se odnosi na to da ni Vučić nije znao da je Ljajić doneo odluku o kandidaturi.

Potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović juče je u intervjuu za Kurir kritikovala Rasima Ljajića zbog toga što je najavio kandidaturu za predsedničke izbore a da prethodno o svojim namerama nije informisao premijera Aleksandra Vučića.

– Nije mi bilo milo kada sam čula da je naš partner sa izborne liste bez konsultacija sa Vučićem najavio kandidaturu za predsednika Srbije. Ako smo partneri, ako smo osvojili apsolutnu pobedu na izborima, onda očekujem bar malo korektnosti – navela je Zorana Mihajlović.

Posle je Rasim Ljajić za list Alo rekao da se on sa kritikama Zorane Mihajlović delimično slaže.

– Sve što sam imao da kažem i objasnim o toj kandidaturi sam rekao i objasnio. Tačno je da se nisam konsultovao sa Vučićem, ali sam i to objasnio. Trebalo je da mu kažem, ali izbori su tek za godinu dana, to je bio intervju, nije bila u pitanju formalna kandidatura – naveo je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari