Rasprava u Skupštini o nedostojnosti i Azurnoj obali 1Printskrin RTS

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević tražio je na današnjoj sednici Skupštine Srbije da se izbriše Predlog zakona o Privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć, zbog nedostojnosti predlagača, odnosno Vlade u kojoj je i ministar za državnu upravu i lokalnu samupravu Aleksandar Martinović.

Prema njegovim rečima, zakon treba brisati jer je ministar nedavno u Skupštini uvredio poslanike i građane koji nemaju decu.

„Šta mislite o brizi o deci – vi ste pokazali više puta“, rekao je Martinović.

Poslanica Demokratske stranke Tatjana Manojlović istakla je da Martinović time nije uvredio samo poslanike, nego i svakog građanina Srbije.

„Ali, od predstavnika Srpske napredne stranke (SNS) ništa nas ne iznenađuje. Njihovi tajkuni već godinu dana onemogućavaju da deca iz Pećinaca krenu u vrtić, jer im roditelji nisu politički istomišljenici“, naglasila je Manojlović.

Poslanik SNS Milenko Jovanov ironično je prokomentarisao da o građanima najviše brinu oni „koji su upravo stigli sa Azurne obale“.

„Vi možete da govorite u ime bogataša – žute bande, koji su ovu zemlju opljačkali, a u ime naroda ne možete da govorite, jer vam narod to ne da na izborima“, poručio je Jovanov.

Poslanica koalicije NADA Gorica Gajić žalila se na kršenje Poslovnika zbog pominjanja privatnih stvari, poput mesto na kojima poslanici letuju.

Predsedavajuća sednice Sandra Božić nadovezala se na diskusiju tvrdnjom da je spominjanje mesta letovanja bilo „opravdano“, jer su u pitanju eskluzivna mesta koja većini poslanika nisu dostupna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari