Rat u Ukrajini donosi prekretnicu i u Srbiji?

Na Srbiju se tradicionalno gleda kao na najbližeg saveznika Rusije u Evropi, a pritom je kandidat za ulazak u EU

Ostavite komentar


  1. Nema potrebe da odugovlačenjem, sakrivanjem.Ostavke na sve funkcije predsjedništva,u SNS kao što je sam najavio više puta,lustracija.Isto važi i za SPS,druzja šta čekate,nezavisno sudstvo svakako će raditi.

  2. Srbija samo treba da gleda svoje interese, a nebitno je koliko je to stolica. Važno je znati da ovako zatergniti odnosi izmedju Westerijanaca i Rusije nema perspektivu. Ako se to zna lako je shvatiti da je Srbija na konju.

  3. @sin lovca… – Srbija nije na konju, vec na magarcu koji ide unazad jos od pada Berlinskog zida. Ni tada nije nista shvatala sta se desava u svetu pa ni danas. Opet stavlja kartu na loseg konja.

  4. Vecina gradjana nikad nije niti ce podrzavati Rusiju. To je narativ koji neguju ovi desnicari ulagujuci se jednom delu gradjana. Zato i prolazimo kroz istoriju kako smo prosli do sada. Provodili smo se ko „mace u detinje ruke“.

  5. Konačno čujemo..očekivano…je da čujemo.da A . Vučić konačno shvati gde mu je udobnija ta jedna stolica …!
    Biće i nama nešto udobnije .. življenje jer će neko Bitan da uz svoju vajdu
    Neće da ostavi zaboravu.građane Srbije, koji čekaju da im Zora svane!!!

  6. Sve je jasno, primitivna vlast, narod koji tu vlast bira je u većini na istom nivou. Zato nije čudno što Srbija uvek bira pogrešan put. Nama su bitni idoli, vođe, teorije zavere, mitomanija, stalno tumačenje istorije u kojem živimo. Nismo dorasli vremenu, živimo u teškim zabludama.

  7. Aleksandar Vucic je trenutno najpraceniji drzavnik i predsednik u Evropi a moze se reci i svetu. On se nalazi pod lupom posmatraca stranih i domacih i definitivno lider koji se nalazi u istorijskom momentu na celu Srbije. Vucic je Srbiju poveo putem napredka i to svojom mudrom strategijom gde je uspeo da “ pomiri“ istok i zapad u jednom zemlji kao sto je Srbija. Srbija nece skrenuti sa evropskog puta i ako to mnogi prizeljkuju ali isto tako nece okrenuti ledja Rusiji koja je velika podrska Srbiji. Dok je god na celu drzave lider kakav je Aleksandar Vucic koji uspesno savladava pritiske i prepreke put Srbije je poplocan stabilnoscu i napredovanjem. Takodje, Srbija ne podrzava rat ni u jednoj zemlji sveta i saoseca sa Ukrajnom i neduznim zrtvama jer je i sama osetila sta znaci rat i stradanje.

  8. Srbija zavisi od zapadadnih investitora koji trebaju energiju i radmu smagi , a Srbija treba energiju i ako joj neko to zatvori sta je sa investitorima i radnicima . A VENTIL je cudo

  9. … problem je sto sankcije Rusiji ako već dosad nisu donete, sad i da budu donete, nemaju neku težinu, zato što će se na nas i dalje gledati sa podozrenjem na zapadu. Propusten je dobar timing, sad je malo kasno.

  10. Mi smo stari istorijski narod. Pobednici u dva svetska rata,a evropa nas tretira kao primitivno pleme, nerazvijene kuluture i svesti.Naša privreda je bila konkurenta u svetu, sada smo obični fizikalci zapadnih kopanija.Mislim da nam to nije budućnost. Budućnost je po svaku cenu održavati neutralnost sarađivati sa svima. Ako odaberemo samo zapad, potonućemo i udavićemo se u njihovoj birokratiji, postaćemo samo brojke u statistici, svoju sudbinu ne ćemo držat u svojim rukama.Američki novac nije ništa vrednije od ruske nafte.

  11. Dok su rusi bili daleko od Jugoslavije i Srbije mi smo ziveli mirno i cak dobro!Od kada su oni poceli da nam pomazu mi smo vecito u nekim nevoljama?

  12. Koga Kinez hrani i Rus brani taj nije dugo trajo, a drugo kad nam je Rus u povesti pomogao

  13. Istorijsku odluku treba prepustiti narodu RS, putem referenduma.Stvar je jednostavna.
    1. ZA uvođenje sankcija RF
    2. PROTIV uvođenja sankcija RF

  14. Nista lakse. ’48 god. izabrali zapad, ziveli kao gospoda, istocni blok gledao u nas i zavideo nam. Devedesetih ponovo nas uvlace tamo gde nam nije mesto, sta dobijamo rat, nemastina, seobe nasih naroda, stradanja moze se nabrajati do sutra,,,,, i sada mi treba da biramo,, istorija se ponavlja, tako prosto.

  15. Svi koji kukate na vlast i govorite da njeni potezi ne valjaju godinama imate uvek priliku da pogledate kako izgleda drzava kad bi je vlast vodila kako vi zelite ..skoknite do s.makedonije…eto vam drzave koja je sve uradila kako zapad nalaze i eto gde je…pomerila se pre koju godinu severnije pa je postala severna makedonija

  16. Pitanje za Dojče vele: Je li Bosna i Hercegovina u NATO i/ili EU ?

  17. SVE JE MOGUCE, POLITIKA JE ČUDO NEVIDJENO. SAMO TEŠKO POŠTENOM NARODU.

  18. Da lepo ste to zakljucili! Zatvoricemo CNN u Srbiji!Narocito vas merkamo

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.