Đurić: Sa Srbijom se ne razgovara jezikom ultimatuma

Razgovori Beograda i Prištine o tehničkim pitanjima, a ne o statusu Kosova

Ostavite komentar


  1. To su tehnicka pitanja koja su definicija samostalne drzave koju im je AV briselskim sporazumom već dao na tacni.

    1. Tzv kosovo proglasilo nezavisnost 2008., a MSP to potvrdio 2010. Sta im je to Vucic dao???

          1. @rsth***Po Briselskom sporazumu SZO treba da se osnuje prema kosovskim zakonima i Ustavu,ali „neko-Sveprisutni“ to neće tako da SZO na Kosovu i dalje ne postoji,jel’ tako?Pa neće valjda jedna država da osniva zajednice manjina po zakonima druge države?!

        1. Sta ocekivati.od ustaskog lista Danas i njehovih ustasoidnih komentators nego da navijaju za siptarske teroriste.To ko nije shbatio nayrag u prvi tazred.

          1. @Ako…Ti sa svojim pravopisom i gramatikom nisi ni za prvi razred,a ako ti se pisanje nekog lista ne sviđa nemoj da ga čitaš,pređi na četnički „informer“,“srpski telegraf“,…ti si u njihovom inteligentno-mentalnom rangu! :-):-):-)!!!

      1. MSP nije povrdio nezavisnost Kosova. To je najobičnija laž koju plasira SNS da bi zamaskirao svoju katastrofu potpisivanjem Briselskog sporazuma. MSP je samo dao mišljenje (dakle, nema čak nikakve presude) da *pisanje* deklaracije o nezavisnosti nije protivno medjunarodnom pravu. MSP se uopšte nije upuštao u pitanje nezavisnosti ili ocenjivanje jednostranog proglašenja nezavisnosti. To dobro zna i Vučić, ali prećutkuje i zloupotrebljava, kao i ti sada.

      2. Pa to o cemu danas pricaju, zavrseno je u junu 1999. potpisivanjem kapitulacije od strane Srbije. Od 1999.g. Srbija nema nikakve ingerencije na Kosovu.
        To sto se tadasnji ministar informisanja, a danas predsednik svega i svacega u Srbiji pravi blesav, to je druga prica. Tu ne pomaze nikakvo podilazenje i kukumavcenje od strane DJurica.
        To sta su obecali zapadu kad su dosli na vlast, to ce morati i da ispune.

      3. Malo kasnis….1999 godine je zavrsena prica ali tebi je cilj da za sve optuzis zute. Radi tvoje memorije 1999 godine kao I 2013 na vlasti je bila crveno crno najcrnjija koalicija! 2013 dacic je potpisao briselski sporazum!

      4. Tako je Djuricu. Ni Kosovo ni sa Kosovon to se ne moze…Ali pregovore kao dviju ravnopravne, moze

    2. Vidim razloge za normalizaciu odnosa, jer se realnost mora uvažiti. S druge strane, ne vidim razlog da ih priznamo i pristanemo na secesiju. Šta ćemo mi od toga dobiti? Članstvo u EU? Pa ni to nam se ne nudi, a i da se nudi, pitanje je da li se isplati. Dakle, ako može i koliko može normalizacija odnosa, a priznanje ne. Ponuditi široku autonomiju unutar Srbije, ako neće, onda kao i do sada, što je to problem? Čak i da ih priznamo, i dalje bi sve tenzije postojale kao i do sada, i opet ništa ne bi bilo rešeno za Srbe.

    1. U Srbiji je to zaista tako. Naravno, nije po zakonu ali ko se štreca zbog toga? Vođa čopora AVlijanera nepreza ni od čega dok hara avlijom zvanom Srbija.

  2. Kosmet je nepovratno izgubljen 99-e godine kada je Srbija posle ,,uspešne pobede,, protiv NATO-a prestala da postoji na tom delu teritorije!
    Za one koji imaju kratko pamćenje …u vladi je tada sedeo lik koji ,,izigrava,, predsednika Srbije , tu je naravno Dačic i drugi!
    Pošto verovatno misle da su nad celim narodom izvršili lobotomiju , kao ,,iskreni borci za Kosovo,, su i kreature vidu Marka Djurica , kome ce najvece dostignuće u njegovoj političkoj karijeri biti: DEŽURNI APLAUDER!

    1. Mi i jesmo pobedili 1999.godine, jer je „sporazum“ u Rambujeo predvidjao potpunu okupaciju SRJ, i da smo poraženi ne bi nas toliko sada pritiskali po pitanju Kosmeta.

  3. Sta ocekivati.od ustaskog lista Danas i njehovih ustasoidnih komentators nego da navijaju za siptarske teroriste.To ko nije shbatio nayrag u prvi tazred.

  4. Slažem se sa Đurićem, pregovori DA ultimatum NE.
    Da su EU i USA u pravu odavno bi oni završili sa KIM i ne bi tu imalo mesta za pregovore ali i oni znaju da nisu u pravu pa vrše pritisak na Srbiju ne bili za pregovaračkim stolom dobili ono što su naumili da proglase KIM nezavisnom državom a uz priznavanje i Srbije.

  5. Konačno svi treba da znaju i Albanci i svi oni koji stoje iza njih moraju da shvate da politikom ucena ništa neće postići, samo poštovanjem interesa Srbije i Srba mogu postići dogovor.

  6. Kopirane izjave Milosevica koje su dovele do NATO bombardovanja ,ovi kadrovi Seseljeve partije nadaju se da ce izbijanjem rata sa Pristinom izbori u celosti biti suspendovani a scale demonstracije zabranjene jet eto ,,izbio je Rat ,cenjeni Albanci nas napadose,,

  7. Tako isto je lupetao i onaj tvoj predak Nikola Pasic, pa smo jedva ostali zivi.

  8. EU moža da predlaže šta god želi ili bilo koja druga strana. NEma potpisivanja sporazuma bez saglasnosti Srbije, a svakako se neće prihvatiti priznanje nezavisnosti.

  9. Vucica i sve njih na vlasti drzi kriza,“zamrznuti konflikt“ i lazna nada u“dijalog“ u kome „ne mogu oni da dobiju sve,a mi nista“.Rezolucija 1244 trajno je uklonila Srbiju i sve njene institucije sa Kosova.Tom rezolucijom ukida se teritorijalni integritet i suverenitet Savezne Republike Jugoslavije nad Kosovom i ustanovljava procedura za odredjivanje konacnog statusa Pokrajine.U skladu sa tom rezolucijom i potpisivanjem vojne kapitulacije iz .Kumanova,Srbija je prognana sa Kosova.Briselskim sporazumom,koji su potpisali Vucic i Dacic,Kosovo je dobilo zakonodavnu,izvrsnu i sudsku vlast i time zokruzilo svoju drzavnost.Pa sta onda rade Vucic i njegovi podanici,svih ovih godina u Brislu?Lazu Srbe da status nije resen i da Vucic moze da dobije u miru,ono sto su Milosevic i Seselj izgubili ratom(ratujuci protiv sopstvenih gradjana,Albanaca.)Pretvara „dijalog“ u TEMU(koja nikada nece dovesti do resenja,)pokusavajuci da uveri EU kako je „koperativan“,a Srbe,kako se „bori kao lav,za njhove nacionalne i drzavne interese“.

    1. Od kud ti tolika pamet, ili ne znaš šta govoriš ili si instruisan da to pišeš. Po rezoluciji 1244 KiM je sastavni deo Srbije i Srbija ima pravo da vrati 1000 vojnika na tu teritoriju, druga je stvar sto to Srbija nikad nije tražila. Hrvatska se sa Slovenijom godinama spori oko prevlake a mi se glatko odričemo 15% sopstvene krvlju naših predaka plaćene teritorije.

  10. Izmisle prvo da ce Srbiji biti postavljen ultimatum da bi pokazali kakvi su oni autoriteti a ustvari su strogo precizirani tehnicki pregovori samo je problem sto srpsku delegaciju predvodi trecerazredni politicar DJuric

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.