Razgovori o saradnji gradova dve države 1Foto: Z. P.

Pirot je posetila visoka diplomatska delegacija Hrvatske, predvođena ambasadorom Hrvatske Gordanom Bakotom, u kojoj su bili i Stjepan Glas, opunomoćeni ministar Vlade Hrvatske, predsednik Gospodarske Komore Hrvatske Pero Mijakić i predstavnik poslodavaca Gordan Vrbanec,saopštila je Gradska uprava.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i ambasador Gordan  Bakota saglasni su da saradnja Pirota sa gradovima u Hrvatskoj može biti bolja. Gradonačelnik Vasić je ovom prilikom dobio poziv da poseti Hrvatsku i grad Čakovec sa kojim Regionalna deponija Pirot ima saradnju,navodi se u saopštenju.

Ambasor Hrvatske Gordan Bakota izrazio je zadovoljstvo onim što je video u Pirotu, i pohvalio rad i rezultate lokalne samouprave, i da je u mnogome pozitivan primer drugim većim gradovima.

Gradonačelnik Vasić je pre formalnog prijema zajedno sa ambasodarom Bakotom, prošetao centrom grada.

Delegacija iz Hrvatske obišla je i Regionalnu deponiju Pirot, koja je posle potpisanog ugovora početkom maja ove godine izmedju JKP „Regionalna deponija Pirot“ i „V-elin“ iz Čakovca u Republici Hrvatskoj, započela saradnju na instalaciji opreme u pijezometrima za kontinualno daljinsko praćenje eventualnog zagadjenja podzemnih voda. Oprema će biti povezana na server Regionalne deponije, gde će se u realnom vremenu pratiti kvalitet podzemne vode na siroj teritoriji Regionalne deponije Pirot.

Ovaj projekat predstavlja savremen i jedinstven monitoring podzemnih voda na teritoriji sanitarnih deponija Srbije, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari