Razgovori u Damasku o ukrajinskom problemu

Delegacija Srpske pravoslavne crkve u poseti Antiohijskoj patrijaršiji

Ostavite komentar


  1. Sada je jasno šta je značilo da sada nije „pravi trenutak“ za posetu Pape Franciska Srbiji. Ovako ciljano i predano jačanje veza sa svim otpadnicima svetske diplomatije će se za nekoliko godina obiti o glavu. Isto je bilo i sa Miloševićevom podrškom prevratnicima protiv Jeljcina u Moskvi, pa je baćuška 1999. malo zažmurio na jedno oko kod bombardovanja Srbije.

  2. OK, sad je jasno zasto su Miroslav Gavrilovic i klapa u Siriji. Da bi podrzali Moskvu u svadji sa vaseljenskim patrijarhom a u vezi Ukrajine. Inace, kad sam ja bio u Siriji usred imigrantske krize, njihovi pravoslavni episkopi su mi se zalili da su pravoslavne izbeglice iz Sirije najgore prosli u Srbiji u smislu pomoci od sestrinske crkve. SPC nije bila zainteresovana da im pomogne na bilo koji nacin, za razliku od pravoslavnih, katolickih i protestantskih crkava u Turskoj, Grckoj, Makedoniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Austriji i Nemackoj. Bilo mi je nezgodno da im objasnjavam da nasi crkvenjaci imaju vaznija posla.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.