Referendum u RS: 99,79 odsto reklo "da"

Ostavite komentar


  1. halil halilovic
    Ns gradjani! Bosanski Srbi se izjasnjavaju 😉
    ——–
    Pa zar bosanski Srbi nisu gradjani? Možda ste ovu glupost odvalili nenamerno ali, opšte je poznato da vi Srbe u Bosni i Hercegovini smatrate gradjanima drugog reda. Otuda i želja da im odredjujete datume koje će slaviti, da im krojite zastave, himne, imena i sve ono što ih deklariše kao Srbe. Ovo je bio još jedan pokušaj Bakira Izetbegovića da se Srbima stavi na znanje ko je "gazda" u Bosni i Hercegovini, da im se skrene pažnja da su oni jedini "vlasnici" Bosne. Očito je da "bosanski Srbi" nisu mnogo pažnje poklanjali pretnjama i upozorenjima bošnjačkog rukovodstva kada su izašli u ovolikom broju. Zar "samo" 99,8% ?! A ovih dana su pojedini mediji u Srbiji brujali o lopovlucima Dodika i srpskih političara, koji su ovaj referendum, navodno, organizovali samo da bi sakrili svoj kriminal, za razliku od poštenog Bakira i njegovih sarajevskih saplemenika. Meni samo nije jasno kako će ovaj rezultat tumačiti i preživeti ti mediji koji ovih dana NIJEDNU pozitivnu reč, pa čak ni komentar anonimnih komentatora o Republici Srpskoj, nisu hteli da objave. Šta će reći "drugosrbijanci" o ovom referendumu? Za njih je to sigurno poziv na rat ili, makar, "duvanje u ratne trube"?! Najbolje je kada bi se Srbima oduzelo sve ono što su za sebe prigrabili Bošnjaci u Bosni i Hercegovini. Kada Bakir i kompanija shvate da se u Bosni ne može ništa dobiti na preglasavanjima, čak i u tom Ustavnom sudu, stvari će krenuti na bolje.

  2. Чињеница да некакав Брус Бертон може да одлучује да ли ће Срби да гласају или не у сопственој земљи само је још један показатељ да је једини пут за Србе осамостаљивање. Уистину, не требају им ни БиХ ни Брус.

  3. Da li ce neko od nabedjenih analiticara ili neko od retkih novinara koji se bavi istrazivackim novinarstvom, napisati gde se to u DEMOKRATSKOM SVETU organizuje referendum po pitanju za koje se UNAPRED zna da ce dobiti skoro 100% poudrske? Ima se, moze se.

  4. Dragi moj Mladenovicu, naravno da su i Srbi gradjani, ali samo Srbi nisu svi gradjani. Procitajte malo kad istorijski nastaje ova rijec i sta tacno znaci. Inace nemam nista protiv bilo koje nacije, pa ni bosasnskih Srba. Ja sam i sa njima zivio i mada su me srpski nacionalisti istjerali, ja rado sretnem one sa kojima sam isao u skolu i odrastao. Ja i u buduce zelim da zivim i sa Srbima, jer sam tako navikao. Zelim vam jos ugodan dan …

  5. Postovani gospodine, Republika Srpska je samo DEO BIH i NIJE srpska drzava! I uistinu, ako je Kosovo Srbija, onda je i RS deo BIH drzave. Bas je to super kako nacionalisti, osvedoceno slepi za boje u jednom slucaju vide jedno, a u drugom, nesto savim SUPROTNO!

  6. Ruski sistem i glasanje !Tako je bilo i u Jugoslaviji posle rata 101% za boljševike !

  7. "Ruski sistem i glasanje." Skoro sasvim! Jedino što "ruski sistem" podrazumeva da je onaj koji potura glasački listić javnosti pod nos do zuba naoružan i spreman da garantovano dobar rezultat brani tim oružjem, a drug Dodik i njegova tzv. "republika" nikakvom silom ne raspolažu. Mislim, lako je udarati se u prsa i u rulji vikati dža-bu, ali tu nema nikakve "sile" koja se ne bi razbežala pred organizovanom policijom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.