Ragmi Mustafa i Jonuz Musliju, albanski lideri iz Preševa i Bujanovca, rekli su Danasu da bi eventualno pokretanje krivičnog postupka protiv njih zbog zagovaranja ideje „prirodne Albanije“ bilo montirani, politički proces.


– Neka tužilac samo radi svoj posao. Sve što je rekao gospodin Zorić može da bude samo montirani proces protiv mene, a ja stojim iza onoga što sam rekao u Tirani i mislim da tu nema ničega spornog – rekao je našem listu predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa.

Mustafa je precizirao da će biti spreman da se odazove na eventualni poziv Republičkog javnog tužilaštva i objasni svoje stavove koje je izneo na konferenciji u Tirani.

– Prošlo je vreme Tita i Miloševića kada sam bio hapšen i završavao u zatvoru. Mislim da je moja izjava o „prirodnoj Albaniji“ samo zahtev za ispravljanje nepravde, koja nam je načinjena još 1913. godine. Takođe, ostajem i pri stavu da svaka politička ideja treba da se realizuje mirnim putem – rekao je za Danas Jonuz Musliju, predsednik SO Bujanovac.

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije i ministar Milan Marković na poziv novinara Danasa samo je kratko odgovorio: ôZnam da je to u ovom trenutku važno pitanje, ali u ovom trenutku nemam komentar i o tome vam ne mogu govoritiö.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je juče da će će Tužilaštvo, u granicama svojih ovlašćenja, reagovati povodom izjava čelnika opština Preševo i Bujanovac na skupu u Tirani, povodom promovisanja „Liste prirodne Albanije“.

– Proverićemo šta su i u kom kontekstu rekli. Ukoliko se, po dobijanju potrebnih informacija, utvrdi da u njihovim nastupima ima elemenata krivičnog dela, nadležno tužilaštvo će inicirati pokretanje postupka – rekao je Zorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari