Poslanici Skupštine Vojvodine na jučerašnjoj sednici potvrdili su smanjenje pokrajinske vlade sa 17 na 12 sekretarijata. Ukinuto je deset sekretarijata koji su spojeni u pet novih, dok je bez organizacionih promena ostalo sedam resora.


Na čelu spojenih sekretarijata nalaziće se iz DS Dušanka Sremački (ekologija i urbanizam i arhitektura), Atila Čengeri (zdravstvo i socijalna politika) i Milorad Đurić (kultura i informisanje), zatim iz SVM Andor Deli (obrazovanje i propisi, uprava i nacionalne zajednice), kao i Tomislav Stantić iz G17 plus (lokalna samouprava i međunarodna i regionalna saradnja). Na svojim funkcijama ostali su Ištvan Pastor (privreda), Daniel Petrović (poljoprivreda), Jovica Đukić (finansije), Dragoslav Petrović (nauka), Radoslav Striković (energetika), Modest Dulić (sport i omladina ) i Miroslav Vasin (rad i zapošljavanje).

Iako se očekivalo da će na sednici biti odlučivano i o sudbini četiri potpredsednika Vlade Vojvodine, to se juče nije desilo. Ranijim dogovorima ustanovljeno je da se svako od koalicionih partnera odrekne svog dela učešća u pokrajinskoj vlasti. Međutim, LSV Nenada Čanka nije podržala takvu rekonstrukciju i ostala je pri tome da je zadovoljna svojim kadrovima, vicepremijerom i sekretarom za poljoprivredu. Upitan da li je rešen problem sa LSV, Bojan Pajtić je juče izjavio da problem ne postoji jer „Liga i SPS imaju samo jedan sekretarijat, pa ih nije moguće smanjiti“. „U narednom periodu videćemo šta ćemo uraditi s potpredsednicima“, najavio je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari