Rekordno ostvarenje budžeta u istoriji grada Subotice 1Foto: Natalija Jakovljević

Odbornici vlasti su na današnjoj sednici Skupštine grada Subotice istakli da je budžet grada za prošlu godinu istorijski, realno isplaniran i 98 odsto ostvaren, “što ranijih godina nikada nije bio slučaj”.

Završni račun budžeta grada za prošlu godinu iznosi 7,4 milijarde dinara i, kako se moglo čuti iz redova vlasti, on je imao “istorijski najveći obim i rekordnu realizaciju”, a ovim pohvalama su se pridružili i pojedini odbornici opozicije.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je da ovakvo ostvarenje budžeta govori o tome da je on realno isplaniran.

„Moja vizija je da grad svakoga dana na računu mora da ima dvesto do tristo miliona dinara, čime će graditi svoj autoritet i pokazivati svoju snagu“, kazao je Bakić.

Rekordno ostvarenje budžeta u istoriji grada Subotice 2
Stevan Bakić, foto: Natalija Jakovljević

On je podsetio da je grad u celosti otplatio dug od 210 miliona dinara koji je imao za vojnu imovinu, što će olakšati poziciju grada u budućim pregovorima sa zainteresovanim investitorima.

Šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Janoš Nagel takođe potvrđuje da je budžet za prošlu godinu relno isplaniran i 98 odsto i ostvaren, što ranijih godina nije bio slučaj.

Opozicioni odbornici, osim jednog, podržali su završni račun, ali i podsetili na pojedine nezavršene projekte.

Rekordno ostvarenje budžeta u istoriji grada Subotice 3
Janoš Nagel, foto: Natalija Jakovljević

Šef odborničke grupe Pokreta za građansku Suboticu (PGS) Miroslav Milojević kazao je kako je nužno opredeliti nedostajuća sredstva za konačan završetak zgrade Narodnog pozorišta, ali i da građani još uvek nisu informisani o pravim razlozima, zbog čega se čeka sa završetkom izgradnje akva parka na Paliću.

“Ovaj završni račun izgleda dobro, to je jedan skup istinitih statističkih podataka i mi uvek glasamo za završni račun, ali kao opozicija nikada ne glasamo za budžet jer imamo drugačije viđenje kako bi se trebalo trošiti novac iz budžeta”, rekao je Milojević.

Podsetio je i da termalni bazen star 40 godina, nije u funkciji pet godina i da za Subotičane i za turiste ne postoji nijedno mesto na Paliću gde bi mogli da se okupaju.

Rekordno ostvarenje budžeta u istoriji grada Subotice 4
Miroslav Milojević, foto: Natalija Jakovljević

Na dnevnom redu današnje sednice bile su ukupno 64. tačke, od kojih po prvi put rešenja o davanju saglasnosti na srednjoročne i dugoročne planove poslovne strategije i razvoja svih 14 javnih preduzeća. Zatim, imenovanje članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama, kao i izmena poslovnika koji treba da se uskladi sa rešenjima iz novog Zakona o lokalnim izborima, kao i sa Zakonom o ravnopravnosti polova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari