"Ponosni prijatelj porodice Vučić" koji je kritikovao Danas zbog karikature: Ko je Relja Ognjenović, učesnik "radnog sastanka SNS" u SC Banjica? 1foto: M.A./ATAImages

Među pripadnicima Srpske napredne stranke koji su se na dan lokalnih izbora obreli u Sportskom centru Banjica u Beogradu bio je i Relja Ognjenovič, član njenog Glavnog odbora i direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Relja Ognjenović je kao razlog svog boravka u tom sportskom objektu naveo “prisustvo radnom sastanku SNS” istakavši da je tu smešten i “kol centar” te stranke.

Opoziconi aktivisti pak tvrde da su na tom mestu utvrdili “jednu od većih nepravilnosti” tokom održavanja lokalnih izbora 2.juna.

Ono što je interesantno je da je prvi čovek PIO Fonda po struci fizioterapeut. Naime, 2009. godine je završio Medicinsku školu “Beograd”, na kojoj je stekao zvanje “fizioterapeutski tehničar”.

Ima diplomu i Visoke sportske i zdravstvene škole – smer strukovni fizioterapeut, koju je stekao 2012. Takođe je 2015. godine završio Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo.

Radio je na poslovima popisa stanovništva u Republičkom zavodu za statistiku 2011. godine.

Dve godine kasnije je radio i u struci, kao fizioterapeut, prvo u Zavodu za zaštitu radnika MUP-a a potom i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, ortotiku i protektiku.

Od 2014. godine obavljao je funkciju člana Veća u beogradskoj opštini Voždovac a za člana tog tela ponovo je izabran 2016. godine.

U februaru 2020. godine postavljen je na mestio zamenika u PIO Fondu.

Osam meseci kasnije predsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je reagovala na vest da je firma “Aseko”., čiji je jedan od direktora Igor Brnabič, brat predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, sklopila ugovor u vreme vanrednog stanja sa PIO Fondom, koji je u tom poslovnom aranžmanu predstavljao Ognjenović.

Govoreći o Ognjenoviću Marinika Tepić istakla je da je on “jedan od najboljih drugara Danila Vučića”.

Nakon što je direktorka Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Dragana Kalinović otišla u penziju krajem 2022. godine Upravni odbor te institucije ga je postavio na njeno mesto.

Kada su sredinom marta stanari jedne zgrade na Voždovcu saopštili da su, kako su istakli, izvršili građansko hapšenje člana SNS na tom mestu se posle izvesnog vremena pojavio i Relja Ognjenović da bi, kako je rekao, “sprečio protivpravno hapšenje aktivista SNS”.

Nekoliko dana kasnije Ognjenović se na Banjici podsmevao aktivisti opozicione liste “Biram Beograd”, sarkastično mu postavivši pitanje “što ti se tresu ruke” uz konsataciju “frka na Banjici”.

relja ognjenović
Foto: Instagram/Relja Ognjenović

Tada je izrečena i pretnja koja je glasila “nećeš izaći sa Banjice”.

U aprilu je pak zajedno sa kolegom iz Glavnog odbora SNS Markom Todosićem u kampanji na Voždovcu darovao decu biciklima kupljenim kako je istakao ličnim sredstvima.

“Danas smo Marko Todosić i ja, kao članovi Glavnog odbora SNS, zajedno sa aktivistima posetili dve porodice naših članova na Banjici i iznenadili ih tako što smo njihovoj deci poklonili bicikle, koje smo kupili iz ličnih sredstava”, piše između ostalog, u Ognjenovićevoj objavi.

Opet u aprilu, ali ovog puta prošle godine zamerio je našem listu zbog objavljene karikature pozvavši nadležne da “stanu na put budalaštinama” a takođe je najavio i da će tužiti naš list.

On je naime na Instagramu napisao da će Danas “na sudu moći da dokaže svoje tvrdnje da li je ili ne pozitivno statutu Fonda PIO izabran za direktora te institucije”.

U komentaru karikature Ane Brnabić, u to vreme premijerke Srbije, koju je nacrtao Predrag Koraksić Koraks, Ognjenović je napisao da„dok mi na žene gledamo kao na stubove društva i dajemo im sve više prostora u parlamentu, oni ih prikazuju kao pse“.

– Vređajući naše majke, žene, sestre, direktno vređaju našu zemlju i sistem. Ništa tim dušebrižnicima nije sveto. Očito su izgubili i konce i konopce u svojim rukama shvativši da im verbalni i neverbalni napadi na predsednika i njegovu porodicu nisu doneli poene kod njihovih naredbodavaca – rekao je Ognjenović.

Jedna od najpoznatijih izjava Relje Ognjenovića je ona koju je izrekao odgovarajući na pitanje Nemanje Šarovića, predsednika pokreta “Ljubav, vera i nada” na kontramitingu Srpske napredne stranke, održanom u Beogradu u maju prošle godine, rekavši “ja sam čuveni Relja Ognjenović, ponosni prijatelj porodice Vučić”.

Na fotografijama koje su objavljivane raznim povodima u medijima ili drušvenim mrežama mogu se videti i one na kojima je Relja Ognjenović u društvu Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratitre u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari