„Atmosfera stvorena oko usvajanja Rezolucije je čisto spinovanje“: Sagovornik Danasa o odlaganju sednice UN o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Ostavite komentar


  1. Баш ништа не разуме. Крајње је време да запад прекине да се иживљава над Србима. У току су тектонске глобалне промене а запад нас из све снаге гура од себе према БРИКСУ, упркос томе што нам је вжмного ближи и дражи поредак у коме се води рачуна о достојанству и слободи појединца. Наставак антисрпске кампање направиће бумеранг ефекат. Овде је 1999. год почело дерогирање међународног права, овде ће се оно поново успоставити. Живи били па видели

  2. Добро паметнице паметне, ако ова резолуција није све то што је сваком патриотски настројеном србину јасно да јесте, па да наведем главну ствар: понављање суђења за отплату ратне штете уз вероватну пресуду у корист српских непријатеља као и укидање републике Српске, зашто је уопште потребна? Дакле ботови нисте логични ни мало, вратите паре вашим атлантистичким газдама.

  3. Окупација Косова је пораз међународног права и тријумф силе. Сада се однос сила у двету драстично променио, а међународно право је на нашој страни. Зато читав стратегија антисрпске кампање пада у воду, а то укључује и резолуцију о Сребрници.

  4. A nisu spinovanje lazne tvrdnje o vise od 8000 stradalih u Srebrenici, kada se u haskoj presudi pominje znatno manji broj?!?! Takodje niko nije odgovorio u cemu je razlika izmedju stradalih Srba u toj istoj oblasti samo godinu ranije, u odnosu na ovo sto se nasilno gura u UN?

  5. Znaci iz treceg pokusaja ce Nemci verovatno uspeti u nameri da nam nalepe etiketu genocidnog naroda u UN, ali ublazenu silnim amandmanima da bi imali vecinu i ostvarili namere koje teče i sprovode od 1914 vec 110 godina

  6. O Srebrenici su sve rekli Izraelski eksperti,pa je daljina diskusija bespredmetna.

  7. Godpodo moderatori iz Danasa: zašto se jako retko desi da moj komentar objavite? Ne koristim rečnik uvreda nego samo napišem neke, svima poznate istorijske činjenice i napravim paralelu sa trenutnom ili geopolitikom ili unutrašnjom politikom. Pritom napominjrm da nisam član niti pozivije niti opozicije i moj stav da je neohodna kritika i jednima i drugima. O ovoj rezoluciji i spinovanju sam napisao opširan tekst i samo postavio pitanje zašto ne neki drugi datum? Naveo sam samo 4 ili 5 datuma za koje su vezane žrtve koje se broje u milionima i zapitao se šta je u stvari spinovanje. Ni jednom momenta nisam pominjso ni vlast ni opoziciju i vi to ne objavite. U čemu se razlikujete od provladinih medija kada ukidate slobodu mišljenja???
    Ne morate objaviti ovaj tekst, ovo je pitanje postavljeno moderatorima!
    Jadna je Srbija u kojoj je i od pozocije i od opozicije zabranjeno razmišljanje!!!

  8. Kada vidim ko je bio ambasador,mogu zamisliti kako nas je zastupao i branio nase nacionalne interese a ne drugih nacija npr. Bosnjaka.

  9. Vidi ovog Srbina, trenutno mu vaznija kanalizacija i prevoz od satanizacije sopstvenog naroda!?
    …A da je Vucic srpski genije, genije je i naravno da ce ga narod glasati sve dok on sam ne prestane da se kandiduje.

  10. Izludjuju narod. To su radili političari kolege od ovih današnjih. Mi obični smrtnici sa tim nemamo veze. Ovi političari su nasledili vlast a i obaveze neka oni snose odgovornost. Oni se bore da ostanu na vlasti svim sredstvima dozvoljenim i nedozvoljenim

  11. U rezoluciji treba da pise da je glavni krivac za zlocine i genocid u Srebrnici kriva vlast Srbije sa Milosevicem i da su planski i namernoi svesno ubili za 3 dana 8400 Bosnjaka.Izvrsioci Genocida su Karadzic i Mladic oni su dobili naredjenje od Milosevica i generalstaba Srbije da sprovedu Genocid sa svojim vojnicima koji su dobili naredjenje od Mladiva i Karadzica.U rezoluciji bi trebalo ovako da pise jer je to istina.

  12. Nije nista odlozeno kad nije ni zakazano. Evo sada je definitivno zakazano za 23 maj ako ste radoznali i naravno da ce se Rezolucija usvojiti jer vecina sveta nisu ubice

  13. Bice tektonske globalne promene, ali Rusije bece na kolenima, zivi bili pa videli

  14. Ta „rezolucija“ je smišljena ne zbog žrtava u Srebrenici već politike velikih cilja. A cilj je podržavanje nestabilnosti na Balkanu, kažnjavanje Srbije zbog ne uvođenja sankcija Rusiji, i stvaranja alibija za NATO alijansu zbog agresije na Jugoslaviju! Sramota je da ovu temu relativizujete dnevno političkim pitanjima kao što su lokalni izbori.

  15. Nemacka, Amerika, Belgija, Britanija, Francuska, drzave sto su napravele genocid, nikad rezolucijom UN nisu bile osudjene?
    A sad te iste drzave, zele osuditi Srbe rezolucijom UN, pa su od ratnog zlocina u gradjanskom ratu, smislili genocid, i sa tom podvalom zele osuditi Srbe.
    Sve je jasno, kakve su im namere, ali ipak velika vecina drzava se tome suprostavlja, prevara je raskrinkana.

  16. Gospodin @Dron je došao do cifre 8400, ako poživi doći će do 700 hiljada.

  17. Nismo samo mi ovce za klanje..mulavi u bivśoj Yugi.
    Zapadna alijansa gazduje ovcama širom sveta..
    Ima li iole pametnih ljudi, a da im se suprotstaviti mogu???

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.