RIK proglasio izbornu listu Matica Slovačka 1Novi Pazar Foto: FoNet/TV

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu „Matica Slovačka“, za neposredne izbore za članove nacionalnih saveta.

RIK je ranije proglasio i liste „I nasledje i budućnost – Slovaci“ i „Slavaci zajedno“ za članove Nacionalnog saveta Slovaka.

Proglašena je i izborna lista „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“ za članove Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine.

RIK je proglasio i izborne liste „Rusinska budućnost“, „Zajedno za Vojvodinu – Olena Papuga“ i „Rusini zajedno“ za članove Nacionalnog saveta rusinske nacionalne manjine.

Izborna lista „Bunjevci za Suboticu i svoja prava – Zajedno. Tamara Babić“ za članove Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine takodje je proglašena.

Proglašena je i izborna lista „Madjarska sloga“ za izbore za članove Nacionalnog saveta madjarske nacionalne manjine.

Izborna lista „Svim srcem za Poljake“ za izbore za članove Nacionalnog saveta poljske nacionalne manjine je takodje proglašena.

Proglašena je i izborna lista „Srbija za Rome – zajedno možemo sve“ za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

Izborna lista „Srbija za Vlahe – Zajedno možemo sve“ za članove Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine je takodje proglašena.

Proglašena je i lista „Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković“ za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić početkom septembra je raspisala za 13. novembar izbore za članove nacionalnih saveta 23 nacionalne manjine.

Ona je kazala da će se 13. novembra, na neposrednim izborima birati članovi saveta 19 nacionalnih manjina, dok će četiri manjine – goranska, makedonska, hrvatska i crnogorska, birati predstavnike putem elektorske skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari