Rio Tinto reagovao na sednicu Skupštine: Ogroman broj netačnih ocena i stavova

Ostavite komentar


  1. Globalno, pa i kada je cela planeta u pitanju, ocuvanje zivotne sredine u danasnje vreme je na prvom mestu – ALI isto tako, razvoj ekonomije je vrlo bitan faktor bez cega se isto tako nemoze kao ni bez zdrave zivotne sredine. Kao i u celom razvijenom svetu Balans izmedju Ekologije i Privrede mora postojati, a Ekologija i Privreda MOGU ZAJEDNO, i u Evropi ima puno „dokaza“ za to, mozda kao najupecatljivi primer Nemacka koja je ovaj balans mozda najbolje resila sa vrlo uspesnom privredom ali uz maksimalni stepen zastite zivotne sredine.

  2. Ovo je suludo. Jedna dokazano problematicna kompanija u ovoj zemlji ima sve mediske kapaciteta da nas bukvalno maltretira i ispira mozak. Nemaju argumente vec gebelsovsku propogandu

  3. Oprostite gospodo iz Rio Tinta ovo je diskusija u Parlamentu Republike Srbije, Vaši komentari su nepotrebni.

  4. Ma, sa te tačke gledišta u redu je, ali nije nikako u redu da neprijateljske zemlje exploatisu naša prirodna bogatstva. Mislim da je to teški mazohizam.

  5. Сатанисти, па ви сте још увек у Србији?!Губите се док није касно , али како год окренете, не гине вам интерполова црвена потерница!

  6. Ko vam daje za pravo da se oglašavate i da se mešate u unutrašnje stvari jedne države? Ova izjava samo potvrđuje ono što se zna ua Novu Gvineju i ostale države gde ste se ocrnili za sva vremena! Djubrad!

  7. A je l’ možda vi iz Rio tinta treba da nam date tačne informacije. Vi gde god ste bili džumbu ste napravili pa čak i građanske ratove. M*** iz Srbije. A onima kojima ste dali pare tražite od njih pare nazad.

  8. Ma dodjite da kopate pa ce te i vi i Vucko da zglajznete. Tesko onom koga svrbi pa ga cesu srbi

  9. Mozda bi oni i sproveli zastitu zivotne sredine ali ne postoje dovoljno efikasne zastite koje bi zaista i zastitili zivotnu sredinu.Ipak je to rudnik.Srbiji se kopanje rudnika i ne isplati jer Srbija bi dobila samo 5% rudne rente a Rio Tinto bi uzeo 95%.

  10. Rio tinto u sred skupstinske rasprave komentarise opozicione poslanike a sugerise pravac rasprave vlasti. Da li je to pokusaj uticaja na zakonodavnu vlast? Da li je to kaznjivo? Kako onda da im verujemo bilo sta?

  11. Malo ste pobrkali. Vi treba da pokažete, još bolje, pokažete, gde ste to „ekološki“ radili i uradili.

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO Skupština drugi dan o litijumu: Aleksić pokazao povezanost Rio Tinta sa Sorošem, Blerom i Kušnerom, Brnabić rekla da je predlog zakona "najveća budalaština" (VIDEO) 7

UŽIVO Skupština drugi dan o litijumu: Aleksić pokazao povezanost Rio Tinta sa Sorošem, Blerom i Kušnerom, Brnabić rekla da je predlog zakona „najveća budalaština“ (VIDEO)

Nastavak sednice Skupštine o litijumu počela je za danas u 10 sati. Na dnevnom redu nalazi se opozicioni predlog izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, kojim se traži zabrana geoloških istraživanja, eksploatacije i prerade rude bora i litijuma. Kako je i najavljeno, sednici prisustvuje ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.