Dejan Ristićfoto FoNet Ana Paunković

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić izjavio je danas, povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji „Oluja“, da su to „dani tuge i sećanja“.

Kako je saopšteno iz tog ministarstva, Ristić, koji je na stadionu „Lagator“ u Loznici prisustvovao državnoj ceremoniji posvećenoj sećanju na stradale i prognane Srbe u „Oluji“, je rekao da su to „dani kada svako od nas treba posebno da se zapita kako bi postupio u nekim sličnim okolnostima, kao čovek ili nečovek“?

„To je dan kada se sećamo žrtava te takozvane vojno-policijske akcije, operacije koja je za cilj imala to da se sa teritorije jedne države eliminiše prisustvo pripadnika neželjenog naroda, u ovom slučaju srpskog. Prvi dani avgusta su za sve nas Srbe dani za podsećanje. To su oni dani kada još odlučnije treba da nastavimo da gradimo mir, da insistiramo na suživotu i ravnopravnosti, kao i na objektivnom sagledavanju prošlosti“, rekao je Ristić.

Iz Ministarstva su podsetili da je u akciji „Oluja“, koja je počela 4. avgusta 1995. godine, ubijeno ili nestalo oko 2.000 Srba, dok je više od 220.000 njih proterano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari