Profesor Ristić: Indikativno je i to što je posetu Šolca Srbiji ugovorio fudbalski menadžer

Ostavite komentar


  1. Teško je za demokratiju u Srbiji – sa istoka je ukidaju, a sa zapada je podređuju (svojim) interesima.

  2. Ovo podseća na anesksijuu Bosne od strane Austrougarske i eksploataviju rudnog blaga. Ekonomija Bosne se ni do današnjeg dana nije oporavila od toga. Da li je to stvar potčinjenog mentaliteta, neznanja pohlepe ?? Ne znam. Ali. Imali smo mnogo. Samo je to trebalo održati!!! Ne potsmevati se precima koji su se krvlju uzborili da nešto stvore.

  3. Šta bi sa onim „Vučića neće niko da vidi“
    Sada se bavimo čime….?
    Dolazi Šulc Il ne?
    A za boju kravate ćemo lako.

  4. Uzbuna narodeee…uzbuna…probudite se dok još možete i imate gde…Uzbuna…veterani Srbije su uz vas i ispred vas u borbi kao i uvek do sad…

  5. Ono sto je „rekao bih vazno da gradjani razumu“ jeste to da kada na izborima daju svoj glas Vucicu i njegovom rezimu time su mu dali i „punomoc“ da po „svom nahodjenju radi sve ono zasta on smatra da je najbolje za Srbiju i njene gradjane“ i time je za mene licno „zavrsena svaka rasprava“ sa onima koji „nisu dobili poverenje gradjana“ niti su na bilo koji nacin „preuzeli odgovornost“ da se oni „staraju o buducnosti Srbije“ !
    I ja i moja komsinica „baba Rada“ takodje imamo neko svoje misljenje o iskopavanju litijuma u Srbiji ali s’obzirom da nas vecina gradjana nije „opunomocila“ da mi o tome odlucujemo, verujemo da vecinu gradjana koja je Vucicu dala „punomoc“ i ne zeli da se bilo ko od nas „neovlascenih“ mesa u njegov pos’o i da mu na taj nacin samo „otezava rad“ nepotrebnim raspravama !
    Ako Vucic smatra da je to najbolje za Srbiju i ako vecina gradjana veruje da je Vucic taj koji najbolje zna sta je u interesu Srbije i njenih gradjana, na osnovu cega bi sada neki drugi „odlucivali“ o tome i s’kakvim pravom ?

  6. Prof Dr kaže: „… Ne postoji ni zvanična Studija o proceni uticaja na životnu sredinu …“, a malo pre toga zapomaže da je projekat neprihvatljiv. Alo, alo, šta bi sa logikom profesore. Pa kako zaključi da je projekat neprihvatljiv kada ne postoji Studija.

    Profesor ne bi ovako govorio kada bi znao i imao realno iskustvo kako se dolazi do odluke da/ne za velike industrijske projekte, i ne bi recitovao već više od godinu dana jedno te isto zapomaganje (nema značaja ulaziti u detalje) da je projekat Jadarit neprihvaljiv za Srbiju.

    Profesore, koliko se pitaš o ovome toliko se i ja pitam.
    Ne može odluka da padne a da se i ja ne izjasnim.

  7. Mafija vlada u srbiji Vučić je zbog svog interesa i bogatstva prodao Srbiju i zarobio sve mehanizme zakona a prosti deo naroda kupio sa malo para da glasa za prevaranta i lopova

  8. Početak II svetskog rata i munjevita okupacija tadašnje Jugoslavije dovela je i do preuzimanja rudnika i njegiove konfiskacije od strane ratnog ministarstva industrije Nemačke. U rudnik su 13 maja 1941 godine, ušli nemački vojnici, a u pristanište je ušao tegljač u pratnji dva motorna borbena brodića. To je bio početak rada rudarskog preduzeća u okupacionim uslovima. Ponudjeno je rudarima da ostanu na poslu uz nadoknadu od 11 maraka u bonovima, ali su uveli i radnu obavezu za meštane okolnih sela. Kasnije će tu nastati i radni logor u koji su dovodjeni čak i kažnjeni nemački vojnici.

  9. Površinska eksploatacija uglja, prva na području Balkana, zvanično je započeta u Kostolcu 26 septembra 1943 godine. Za proizvodnju je pripremljeno 85.000 tona uglja, a dnevno je tih prvih meseci proizvođeno od 200 do 380 tona. Krajem avgusta 1944 godine bilo je otkriveno 100.000 tona uglja.

  10. Pitanje za Šolca, jel dugujete kredite Americi,kada vracate?Nesto Ameri nervozni

  11. Tilman Kuban nije nikakav fudbalski menadzer, on je do prosle godine sef CDU
    podmladka, jako vazan politicar, a da li igra fudbal to ne znam, u svakom slucaju
    nije nikada bio fudbalski menadzer.

  12. Vučić,kao i Đinđić,Tadić i svi koji će doći igraju kako veliki sviraju
    Jedina razlika je što neki ćute ,dok drugi se kunu kako neće,a svi samo slušaju velike zarad ostanka na vlasti

  13. Šolc se ipak premišlja s obzirom sa ne dolazi ispred EU, već nemačke. To će biti dobro da bi se ugovor mogao činiti nevažećim. Taktički on dolazi ispred litijum lobista.

  14. Немац и домаћи издајник! После Неретве и Сутјеске, дошао на ред Јадар.

  15. 1. Ekspresno su stupili u akciju: Odluka US, odluka Vlade, poseta Šolca – sve u roku od 10 dana. A non-stop pričaju, kao ima vremena, nije se još donela odluka o kopanju
    2. Vučić je prvo pominjao ceo lanac proizvodnje, ruda, fabrika baterija, fabrika električnih automobila. Zatim je, za svega par dana krenuo da izostavlja fabriku automobila. Uskoro možemo da očekujemo samo rudarenje.
    3. Vučić pominje stručnjake iz EU koji će da utvrde štetnost rudarenja. Naravno, očekujem da oni za novac napišu šta god odgovara Rio Tintu. Šta fali našim stručnjacima, doktorima nauka, akademicima? Potpuno nipodaštava domaće eksperte i pamet.
    4. Šta tzv. opozicija radi po ovom pitanju? Gde su stranački prvaci, šta rade? Udarila vrućina, jel da?

  16. Šta je sa profesorima, asistentima, stručnim saradnicima Rudarsko-geološkog fakulteta? Nezvanična Rio Tinto ekspozitura, glume da su mrtvi dok se sve ne završi ili nešto deseto?

Ostavite komentar


Politika

Albin Kurti

Aljbin Kurti: Otvaranje mosta na Ibru nije usmereno ni protiv koga, za EU je to simbol normalizacije

Kosovski premijer saopštio je da je na jučerašnjem sastanku sa ambasadorima Kvinte i šefom kancelarije Evropske unije na Kosovu razgovarao o otvaranju glavnog mosta preko reke Ibar koji spaja Severnu i Južnu Mitrovicu i istakao da je otavaranje tog mosta deo jednog od sporazuma sa Srbijom, da nije usmereno "ni protiv koga" te da je i sama EU, kako kaže, takav potez ranije nazivala "simbolom normalizacije", prenosi Gazeta ekspres.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.