Rogozin: Nada u novi sporazum

Ostavite komentar


  1. Uopšte ne vidim da Srbi i Rusi imaju mnogo toga zajedničkog. Mislim da je u pitanju obična mitomanija i propaganda koju šire grupe koje imaju neposredne interese u Rusiji. Srbi imaju mnogo toga zajedničkog više sa Hrvatima, Crnogorcima, Bugarima, Bošnjacima i, ako baš hoćete, sa Ukrajincima nego sa Rusima. Jedan ruski pisac je nedavno izjavio da Rusi i nisu Sloveni nego "mešavina slovenske melanholije i tatarske surovosti i podmuklosti"…

  2. Imate pravo, Majstor-Bole. I mi smo na Balkanu nesretna mešavina – Slovena, Ilira, Tračana, Sarmata, Kumana, Pečenega i ko zna koga sve ne – baš kao i svaki drugi narod u Evropi. A, što se tiče famoznog prijateljstva, svi previđaju da su nam ti vajni Rusi samo jedan jedini put "priskočili u pomoć" 1876-te u ratu protiv Osmanlija u koji su nas po svemu sudeći "prijateljski" gurnuli da se tučemo za njihov račun. U svakom drugom slučaju u kojem su nas gurnuli da negde ginemo za njihovo "gaostrateško" potkusuravanje, nisu se čak udostojili da nam upute nekog Černjajeva i dragovoljce u pomoć, samo "KUD Kozak"… Kako kaže naš narod, "kuku onom koga Rus brani"!

  3. " I mi smo na Balkanu nesretna mešavina – Slovena, Ilira, Tračana, Sarmata, Kumana, Pečenega…." Vi i niste narod. Vi ste dijagnoza.

Ostavite komentar


Politika

Bivša poslanica DS Tatjana Manojlović vratila se na RTS, vozi taksi i čuva tuđu decu: Nemam nameru da se vraćam u politiku 8

Bivša poslanica DS Tatjana Manojlović vratila se na RTS, vozi taksi i čuva tuđu decu: Nemam nameru da se vraćam u politiku

Tatjana Manojlović, bivša poslanica i potpredsednica Demokratske stranke, nakon ostavke koju je podnela na stranačke funkcije i isteka poslaničkog mandata, vratila se na Radio televiziju Srbije, gde je zaposlena. Priprema nove projeke u redakciji Dokumentarnog programa, ali je zbog male novinarske plate prinuđena da noću vozi Kar go, a u popodnevnim satima radi kao bebisiterka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.