Rusi neprihvatljivi za kosovsku stranu

* Vučić dobio počasni doktorat Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose
Izvori Danasa o mogućem uključivanju Moskve u pregovore Beograda i Prištine

Ostavite komentar


  1. Kosovo se u nasem slucaju ne pita za nista, ako oni pozivaju Vasington da posreduje, Zasto mi nebismo pozvali Moskvu.

  2. Da se ne bih pogrešno shvatio; nisam naci-šovinista, nego sam isuviše dugo živ, pa stoga pamtim one kolone Albanaca kako sa ženama, buljukom dece i kolima koje vuče stoka, pretovarena pokućstvom, pojedinačno i u manjim kolonama prelazi granicu između Jugoslavije i Albanije u pedesetim, pa i kasnije, godinama prošlog veka. Tito je sve to puštao, a po svoj prilici je bio u pitanju potajni dogovor između njega i Envera Hodže uprkos javnim svađama. I svi su dobijali parče zemlje. Tako se gradila većina i agresivnost, a uz to i pop-Vladin zakon o zabrani povratka Srba izbeglih tokom rata sa Kosova. I povrh svega upadljivo forsiranje te nacionalnosti, što u teoriji ne izgleda loše, ali kada se radi stihijski i bez plana, onda se o glavu razbija. I naravno, pohlepnost za debelim parama koje su Srbi domorodci dobijali za prodaju potleušića i livadica, a potom sa njima gradili dvorce po predgrađima srpskih gradova i zapošljavali se po titovskim fabrikama-lažnim kulama komunizma. Sve to zajedno je izmenilo demografsku sliku Kosova i Metohije.
    Naravno, mlađi od mene to ne pamte. A mnogi ne pamte ni one razarajuće demonstraccije orkestrirane odnekud koje su čak i diktatora pri poslednjem boravku naterale da spava u vagonu na stanici i da se brže-bolje vrati u Beograd. O tipičnoj, od viševekovnog okpatora naućenoj podmukloj servilnosti kojom se pokrivaju zadnje misl i dalekosežni planovi i o srpskoj gluposti da se i ne govori.
    Sada, šta je-tu je, točak istorije se teško vraća, a greške se skupo plaćaju. Propušteno vreme se ne može nadoknaditi, a predlozi moga pok. druga Despića i večnog Dobrice su sada daleki san.

  3. I za vecinu gradjana Srbije, Rusija je neprihvatljiva. Zahvaljujuci neodgovornim vlastima, postali smo ruska gubernija u Evropi, najsiromasniji isto kao nekad zemlje Varsavskog pakta koje su bile pod upravom tadasnjeg SSSR, odn. Rusije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.