Rusija je glavna prepreka, a ne Kosovo

Dogodio se zastoj u procesu reformi, koji je na početku mandata nove vlade vidno sporiji, kaže za Danas Franc Bogovič
Diplomatski izvori Danasa o neotvaranju novih poglavlja u pregovorima sa EU

Ostavite komentar


  1. "Rusija je glavna prepreka, a ne Kosovo"……To se na srpskom pravilno kaže…. " i Rusija i Kosovo". Tačka.

  2. Onda je vreme da završimo sa tom farsom oko ulaska.
    Istina je da je narod Srbije najveća prepreka…

  3. Ludilo! Pa dojucerasnji protivnici diktature Tita sada se svi u glas zalažu za jednoumlje kakvo nameće USA preko svojih podanika oličenje u EU. Na mesto da usaglašavaju razlike oni guraju svet u konflikt. Nećemo podele i konflikte. Naročito ne sa Rusijom. Ako njih izgubimo kao prijatelje onda ostajemo sa dokazanim neprijateljima bez prava da o bilo čemu samostalno odlučujemo.

  4. "Ako njih izgubimo kao prijatelje…" Kakvi su nam Rusi prijatelji, Jovanoviću?! Šta su oni i kada učinili za nas? (Sem što su primili onu srpsku nejač – doktoricu Miru i sina joj gajbičara, druga Kadijevića, malog obrtnika Karića, i ine.) Sa takvim prijateljima nama ni netrebaju neprijatelji!

  5. Bravo rusofili! Samo se na ovim komentarima mozete osecati kao pobednici!
    Srbi- ali ne svi – svoje gubitke, vojne I politicke, proglasavaju pobedama. Sad mi je jasno da podrzavaju ludog Trumpa

  6. Zena @ …Dozvolicete mi da vas korigujem: "to se na kineskom pravilno kaze …ni Rusija ni Kosovo" jer nijedna od ovih drzava nisu pod ingerencijom ambicioznih politicara iz Beograda. Za susednu drzavu Kosovo odn juznu pokrajinu Srbije (po Kostunicinom tkz telefonskom imeniku odn ustavu) treba pasos.
    Skoknuti do bacuska odn Rusije treba preci 3.000 km tako da Srbija ne treba uvoditi nikakve sankcije jer ono malo paradajza i krastavaca iz okoline Leskovca sto se kod bacuska izvozi -pokvari se uz put.

  7. rusija je nama dva puta uvodila sankcije, l948 i 1992 g. kao članica saveta bezbednosti. mi imamo puno pravo da njima uvedemo sankcije pogotovo, što za razliku od nas, oni naše sankcije nebi ni osetili. što ovi rusofili imaju kompleks starijeg brata, netreba se obazirati.

  8. Ja bih rekao da `nam je stvarna prepreka za bolji zivot ,prav za prav – Jevropa ! Jer, kako rece nas grobar Nikolic – sanjam da Srbija bude gubernija tamo, daleko, u Rusiji!!! Doduse ne ovako ispolucena,sama, on bi da ponese tamo nas sa sve sve Kosovom, Crnom Gorom,te Bosnu i pola lijepe njihove.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.