Ruski ambasador izazio saučešće zbog nove tragedije u Srbiji 1Foto: FoNet/ MOD

Ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Bocan Harčenko, izrazio je danas saučešće zbog „tragedije koja je zadesila bratski srpski narod“ ubrzo posle stradanja dece u sredu u napadu u školi u Beogradu.

„Izražavam duboko saučešće u vezi tragedije koja je zadesila bratski srpski narod samo nekoliko dana nakon pogibije nevine dece u školi ‘Vladislav Ribnikar’, napisao je danas Bocan Harčenko na Tviteru.

On je poručio da deli tugu s porodicama i prijateljima u školi i u „terorističkom napadu“ juče i poželeo brz oporavak ranjenima.

„Najoštrije osuđujem težak zločin koji se dogodio 4. maja. Želim da istaknem da je, zahvaljujući brzom i visokoprofesionalnom delovanju srpskih organa za sprovođenje zakona, zločinac brzo priveden“, naveo je Bocan Harčenko.

Rekao je da je obzirom na „nedavne kobne događaje i nacionalnu žalost“ od danas u Srbiji i „iskreno saosećajući sa tugom bratske Srbije“ Ambasada odlučila da odloži sve planirane masovne događaje kulture u svojoj organizaciji.

Noćas, u noći sa 4. na 5. maj, je nedaleko od Mladenovca 21-godišnjak automatskom puškom ubio osam i povredio 14 ljudi, a uhapšen je jutros posle višečasovne potrage.

U Srbiji je danas 4. maja počela trodnevna žalost povodom oružanog napada u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu gde je u sredu 3. maja, 13-godišnji učenik ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio šestoro đaka i nastavnicu.

Sve vesti o masovnom ubistvu kod Mladenovca pratite u Danasovom BLOGU.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari