Ružić: Nema političkog kriminala u sredinama gde je na vlasti opozicija 1Foto: N1

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić istakao je danas na sastanku sa predstavnicima Šapca, Paraćina i Čajetine da su za njega sve opštine i gradovi u Srbiji isti i da ne postoji „politički kriminal“ u odnosu na sredine u kojima je na vlasti opozicija.

Sastanak je održan na inicijativu premijerke Ane Brnabić, a prisustvovali su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predsednikom opštine Paraćin Saša Paunović i zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić.
Oni su Ružiću izneli zahteve koji su se odnosili na izborna pravila, rasvetljavanje pitanja „prekomponovanja“ lokalnih vlasti i na institucionalne pritiske na lokalne vlasti.

Jasno je da ste za mene i Ministarstvo koje vodim svi jednaki, ali s obzirom na iznete zahteve zalagaćemo se za redovne sastanke i druge načine komunikacije kako bismo ih rešili, rekao je Ružić.

U tom cilju biće organizovane radne grupe, a na kraju i okrugli sto, gde će biti razmatrane teme od značaja za predstavnike tih lokalnih samouprava, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari