Sa protesta u Kruševcu poručeno da građani žele da menjaju Srbiju 1Ahriva Foto: N1

U Kruševcu je večeras održan protest “Kruševac protiv nasilja” sa koga je poručeno da građani imaju snažnu volju da menjaju Srbiju, uz podsećanje da je ovih dana, ponovo urađeno nešto loše po Srbiju, odnosno usvojene su izmene Zakona o planiranju i izgradnji.

„Kruševac još jednom pokazuje da, uprkos možda svojim malim snagama, imamo jaku i snažnu volju, da znamo kako treba i kako želimo da izgleda Srbija“, rekla je, obraćajući se okupljenima na Trgu glumaca, Dušanka Milosavljević, koja je u grupi građana koji organizuju protest u tom gradu.

Ona je istakla da je ovih dana ponovo u fokusu nešto strašno što građani pokušavaju da zaustave.

„Na brzinu se, neustavno, potpisuje Zakon o planiranju i izgradnji, koji treba Srbiju da pretvori u koloniju, u zemlju jeftine radne snage, velikih bogataša i velike sirotinje. Mi kao građani to ne dozvoljavamo. Ovo nije samo protest opozicije, ovo je protest svih nas, na kome nećemo da menjamo samo vlast, već želimo da menjamo sebe, želimo da menjamo sistem“, poručila je ona.

Iako je na početku protesta na Trgu glumaca bilo nekoliko desetina građana, mnogi su se pridružili te je u šetnji glavnom gradskom ulicom bilo više od 200 učesnika.

Šetalo se uobičajenom rutom, do Spomenika kosovskim junacima, potom do Trga Kosturnica i nazad do Trga glumaca.

Građani na početku kolone su nosili transparent „Kruševac protiv nasilja“, a bilo je i transparenata sa natpisima: „Uvek čovek nikad bot“, „Sila Boga ne moli, al Bog silu ne voli“, „Danas vezir, sutra – rezil“, „Narod pita ko su ljudi u fantomkama“, „Feministkinje protiv nasilja“.
Protest je protekao mirno, a novo okupljanje je zakazano za naredni četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari