Sa protesta „Užice protiv nasilja“: Srbija mora da se promeni (FOTO) 1Stanka Milojević/Foto: N. Kovačević

Sa jedanaestog protesta „Užice protiv nasilja“, održanog večeras ispred užičke skupštine, poručeno je da Srbija mora da se promeni i da protestna okupljanja neće stati do ispunjena zahteva građana koji protestuju skoro tri meseca.

Okupljenima se obratila Stanka Milojević, Užičanka koja je bila učesnica skoro svih protesta od devedestih godina prošlog veka, a koja  učestvuje i u aktuelnim prostetnim okupljanjima.

„Viđamo se na ovom mestu decenijama, pokušavajući da menjamo Srbiju i da od nje stvorimo modernu državu i nećemo stati dok ne završimo taj posao“, poručila je Stanka Milojević, koju su okupljeni pozdravili gromkim aplauzom.

Sa protesta „Užice protiv nasilja“: Srbija mora da se promeni (FOTO) 2
Stanka Milojević/Foto: N. Kovačević

„Svedoci smo da su se najmračnije aveti, za koje smo mislili da smo ih oterali 5. oktobra, vratile i uništavaju nam državu kao biblijska pošast“, poručila je Stanka Milojević i citirala Zorana Đinđića o radikalima, časti i bešćaću, istini i lažima, neophodnosti promena u Srbiji, slobodi, građanskom i pojedinačnom aktivizmu.

Sa protesta „Užice protiv nasilja“: Srbija mora da se promeni (FOTO) 3
Foto: N. Kovačević

„Ne može Srbija da se promeni, a da svi ostanemo nepomenjeni. Da bi se Srbija promenila, svako od nas mora malo da se promeni – u svom pristupu problemima, mentalitetu, radnim navikama, jer Srbija je zbir svih nas“, citirala je, između ostalog, govornica Zorana Đinđića.

Na protestu je bilo oko stotinak građana, a među njima i prof. dr Branimir Jovančićević, potpredsednik DS, narodni poslanik i profesor  na Hemijskom fakultetu u Beogradu, poreklom Užičanin.

Sa protesta „Užice protiv nasilja“: Srbija mora da se promeni (FOTO) 4
Foto: N: Kovačević

On je kazao za Danas da je došao na protest „da podrži Užičane“ i poručio da „protesti neće prestati tokokm leta i da će se intenzivirati na jesen“.

Protest je počeo i završio se pesmom „Vostani Serbije“, a okupljeni su nosili transparente na kojima su napisani zahtevi građana, a koje su postavljali na vratima zdanja Skupštine grada.

Sa protesta „Užice protiv nasilja“: Srbija mora da se promeni (FOTO) 5
Foto: N. Kovačević

Okupljanje je proteklo mirno, ali izostali su protestna šetnja i blokada saobraćaja u centru grada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari