Šabić: Opozicija nije slabija u Beogradu, ali trebalo je ići samo na lokalne izbore u glavnom gradu 1foto-BETAPHOTO-MILAN-OBRADOVIĆ

Advokat Rodoljub Šabić smatra da opozicija nije slabija nego što je bila, ali da su ovi izbori žestoko „udarili“ SPS.

On je, gostujući u podkastu Medija centra Beograd rekao da je Srbija rekorder po broju vanrednih izbora.

„Četvrti su po redu od dolaska SNS na vlast. Nijednog trenutka se nije desilo da se vlada ne može sastaviti ili da gubi većinu. Prečesti izbori nisu dobra stvar i sada smo došli da vlast insistira da nešto moraju i da rade i da naredne četiri godine nemamo izbore“, naveo je Šabić.

On je rekao da je bio konsultovan od strane opozicije i da im je predočio da ne razume zašto traže vanredne parlamentarne izbore jer nikada nije čuo da neko traži izbore na kojima će izgubiti.

„Sugerisao sam im da samo insistiraju na beogradskim izborima, što bi Vučiću bilo najteže. Srpski izbori su neravnopravni, to su izbori Davida i Golijata, zbog mogućnosti vlasti da koriste državne resurse, preko finansijske i medijske nadmoći. Opozicija je to znala i pristali su da igraju bez golmana“, smatra Šabić.

Prema njegovim rečima ružnu senku na izbore je bacila izjava premijerke da opozicija sprema juriš na institucije i to bez ikakvih argumenata.

„Onda ta priča dobija neverovatan dodatak. U noći uoči izbora policija poziva lidere opozicije da bi im saopštila da oni imaju informacije iz stranih i sopstvenih izvora da opozicija priprema haos, to nema presedana, ni u diktaturama to ne postoji. A preneli su im i poruku predsednika republike“, istakao je Šabić.

Kao drugu stvar koja je ostavila trag na izborni proces, Šabić navodi događaje iz beogradske Arene.

„Jedna je stvar kako se glasa na parlamentarnim, a druga stvar na lokalnim izborima, gde piše da birač glasa prema mestu prebivališta. Ljudi koji su bili tamo i koji su se sakrivali, ne znaju ni adresu na kojoj su prijavljeni, niti koje im je biračko mesto i vlast je dozvolila da se fiktivno prijave u Beogradu“, zaključio je Šabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari