SAD pravi grešku što „većinu jaja“ drži u Vučićevoj korpi, potcenjujući ljude koji hoće normalan demokratski život: Nebojša Vujović o odnosu SAD i Srbije

Ostavite komentar


  1. Drzimo se Amerike i brzo cemo resiti Kosovo i republiku Srpsku. Kanimo se Rusa. Ko je Mitrovic da izvodi onaj blam u odnosima sa SAD. Do zla bi bilo da se igra sa nekom malom drzavicom. Amerika je Amerika hteli to ili ne tako je.

  2. Dok god Vučić vodi ovakvu politiku prema Zapadu naša država ide pravim putem. Samo dobra diplomatska saradnja je ključna za dalji uspeh naše države.

  3. Činjenica je da je ovo period najboljih bilateralnih odnosa Srbije i SAD, od vremena ratova devedesetih. Tadašnja nerazumna i sumanuta politika Miloševićevog režima pokidala je sve veze i narušila odnose između dve zemlje.

  4. Похвале за Србију од стране Америке су веома подстицајне за наставак одговорног развоја и напретка .

  5. SAD žele da sarađuju sa Srbijom i poslednja poseta nacionalne garde Ohaja se potvrda dobre saradnje Srbije i Amerike.

  6. Ovde kao da je kratka pamet,pa se zaboravilo kako se sprovodila demokratija od 2000 do 2012,kakvi su to manifestluci bili,a ovako im lakše imaju jednog čoveka a ne 20ak koji su se gurali po Ambasadama za vreme DOSa.

  7. Србија и САД граде стабилан однос још бољи у будућности и нема обазирања на прошлост .

  8. Sve je bolji i bolji odnos, imamo odličnog ambasadora koji predstavlja Srbiju u pravom svetlu, ima znanja i snage da se bori za naše interese.

  9. Србија иде путем напретка и трансформације и развоју технологија у чему joj је САД велики партнер .

  10. Da rezimiramo, bivsi ambasadori SFRJ, SRJ, SCG itd manje vise upozoravaju Ameriku (da Ameriku) da pravi greske prema Srbiji jer podrzava Vucica. I to nasi ambasadori u svetu iz vremena kada je zapadni deo sveta bio debelo protiv nas. Ja ne znam da li se ovde sakuplja materijal za novu sezonu Montipajtonovaca ili neceg slicnog, ali zaista mi je nestvarno kada ovo citam.

  11. Србија је одговорна држава која гледа да на све начине поспеши напредак и развој добрих односа са САД.

  12. SAD iako ima neke druge interese ceni principijelnost i požrtvovanost Vučića i Srbija je njima jedini prihvatljiv partner

  13. Smešno je kako tajkunski mediji omalovažavaju veliku podršku koju danas SRbija ima od najmoćnije sileu svetu

  14. Srbija kao mala zemlja, ali zemlja kojoj je stalo do napredka i razvitka, uvek će se truditi da održava bilateralne i korektne poslovne i političke odnose da SAD!

  15. Ma niti SAD drži jaja kod Vučića niti Vučiću trebaju američka jaja. Vučić štiti samo SRbe i SRbiju!

  16. Kako ste samo uredni i revnosni u objavljivanju botovskih komentara dok istovremeno cenzurišete i ignorišete većinu smislenih komentara pristojnih ljudi!

  17. Jačanjem saradnje sa SAD-om dobijamo njihovu podršku za dalji razvoj ali i bezbednost u regionu.

  18. Ko hoće normalan demokratski život? Ovi što bi vešali Vučića i Naprednjake? Ovi što mrze sve one koji ih politički na izborima pobedjuju? Budite realni ljudi

  19. Posle Ambasadora i pinka, od USA ne očekujem ništa osim podrške ovoj nakaradnoj vlasti.
    I to je O.K., USA ima svoje interese i ponaša se u skladu sa njima.
    Problem je što ovde nema naših interesa,postoje samo interesi Rusije.

  20. Ne mislim da Hil gresi. Naprotiv, on sjajno obavlja posao za US. Ciljevi su dominacija US na Balkanu i potiskivanje Kine, Rusije i EU. Na nasu zalost, jedan od instrumenata je i rasrbljavanje i suzbijanje naseg identiteta, drzavnosti, teritorija i naroda. No hard feelings, to je samo posao. Hil ne gresi. Vucic mu isporucuje brzo i pouzdano. Opozicija nema kapacitet da bi zaista izasla Hilu u susret koliko i Vucic. Da bi pobedila, neophodno bi bilo da se patriotski deo opozicije ujedini sa samoporicucim. To nema buducnost.

  21. Istini za volju, „Vuciceva jaja“ se nalaze u fijoci ambasadora Kristofera Hila , spakovana u fasciklu sa naslovom Vucicev dosije. Nadam se da cete objaviti ovo misljenje.

  22. Ambasador Hil sve više podseća na prethodnog američkog ambasadora u Beogradu. Ćevap i krkanluci govore više od svega/svakoga kako SAD doživljavaju Srbiju. Radikali su pupcanom vrpcom povezani sa Kremljom i ako Hil to ne vidi onda je svakako vec spreman da peca losose

  23. Pa nije to cudno,amerikancima je stalo da Srbija ne napreduje.Bilo bi cudno da je drugacije.

  24. SAD voli diktatore zato sto ime je lako sa njima. Zato i imaju problema sa Kurtijem zato sto voleli ga mi ili ne covek je demokrat a to SAD ne zeli

  25. Poucena iskustvom, znam pouzdano da cunami botova po komandi , znaci samo jedno: da je gosin aktuelni Predsednik u losoj poziciji. Tako vala i nikako drugacije,da proste kontrolori BIA .

  26. Nije umesno da se Dan Amerike obeležsva u srpskom Parlamentu koji je oličenje suverene i nezavisne Srbije. Nismo mi kolonija SAD.

  27. @Tina: Nije to Vučićeva zasluga. Zapad i SAD drže AV na vlasti, jer preko njega poslušnika mogu ostvariti svoje regionalne interese, pre svega na planu smanjivanja uticaja Rusije na ovim prostorima koji su za Yapad od stratešMikikog interesa.

  28. Ovakvu navalu botova jos nisam videla. Da li oni imaju uvida da ih narod prezire i da njihove polupismene bljuvotine, uprkos intenciji njihovih gazda , ustvari ne znace ama bas nista, naprotiv pojacavaju izraziti odijum citalaca.

  29. Kakve smo ambasadore imali, dobro smo i prosli !
    Sta su ovi bivsi ucinili pozitivno za Srbiju, a sad znaju da pametuju.!

  30. Sasvim tacno, da instalateri SAD drze u korpi Vuciceva jaja. I zbvog toga on mora da se ponasa vazalski prema njima, da ga ne razotkriju i ne oduzmu ono sto je pokravsi odavde tamo kod njih i po Evropi posakrivao.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.