Sadik Ahmetović: Vučić ima snagu da zaustavi Dodika

Sadašnji trenutak će u potpunosti demaskirati i Aleksandra Vučića, ističe sagovornik Danasa
Potpredsednik SDA za Danas o završnoj fazi priprema za referendum u RS

Ostavite komentar


  1. Nije logično da Vučić izdaje naredjenja izvan teritorije Srbije. To je mešanje u drugu državu.

  2. Referendum je zaista unutrašnja stvar Republike Srpske i tu ne treba niko da se meša niti da zaustavlja,ako su tako odlučili neka idu na referendum.

  3. Ovo apsolutno ne stoji. Vučić može da iznese svoje mišljenje kao i mišljenje vlade Srbije. Dodik može kao i bilo koji drugi političar to da uzme kao kriterijum u donošenju odluke ali i ne mora pošto ničim nije obavezan da to uradi.

  4. Verujem da nema potrebe da se bilo ko mesa u referendum,tako je i receno da mesanja nece biti!

  5. Vučić jednostavno nema potrebe da utiče na Dodika u svrhu zaustavljanja referenduma. To je očigledno volja Srba u Republici Srpskoj i ako oni to žele mislim da je Vučić u pravu što se ne meša.

  6. Mislim da Vucic ne teba tolika da se mesa u unutrasnje stvari BiH. Posle ce da budemo mi krivi i optuzeni za sve sto se pojavi i ne pojavi u BiH.

  7. Verovatno ima snage da zaustavi taj referendum ali ne treba to da radi. BiH je samostalna drzava i neka sami odlucuju i resavaju svoje stvari.

  8. Pa zar Vučića moraju u sve da umešaju. Pa nije on obavezan i odgovoran za sve što se dešava, pogotovo ne treba da se meša u nešto što se tiče RS. RS treba sama da donese odluku, Vučić ne treba da se meša u to što RS odluči.

  9. Nije Dodik Vučićev neprijatelj, pa mu treba snaga za zaustavljanje. Vučić ima mišljenje koje je zvanično saopštio, ali sigurno ima i lični stav.

  10. Srbija može da sugeriše, ali ne i da na silu sprovodi bilo šta u RS! Zar je to demokratija.

  11. Ne vidim zašto bi i kako bi Vučić zaustavljao Dodika, kada je on Predsednik u Republici Srpskoj a ovaj u Srbiji, dve različite države.

  12. Lepo je Vučić rekao po sto puta, da se Srbija neće mešati u unutrašnju politiku Bosne i Hercegovine.

  13. To vi i želite da postavljate Vučića pred svršen čin ali vam nešto ne uspeva. Jel vama jasno da je Srbija garant Dejtona u ime Srpskog naroda oličenog u Republici Srpskoj? Hrvatska je garant Dejtona u ime Hrvata iz Herceg Bosne. Ako niste u stanju da poštujete jedni drugima datume što se dalje mrcvarite u pokušaju unitarizacije BIH?

  14. Narod Republike Srpske samostalno je doneo odluku o održavanju referenduma a Vučić može da ima stav po tom pitanju ali se neće mešati u unutrašnje stvari RS a kamoli vršiti pritisak.

  15. Vucic ne podrzava Dodika, kada je referendum u pitanju, ali i ne zeli da se mesa u unutrasnje stvari RS i opredeljenje njenih gradjana !

  16. Vučić je jasno rekao i stavio do znanja, da se neće mešati u unutrašnja dešavanja u RS, niti će uticati na odluke koje oni budu donosili.

  17. Ahmetović očito hrabri Vučića da zaustavi RS u legitimnom Referendumu! Perfidna igra na kartu razdora među srbskim liderima, koja bi nanela štetu srbskim i korist muslimanskim (bošnjačko-hrvatskim) interesima.

  18. Vučić je premijer Republike Srbije, a ne Republike Srpske i nema logike da se meša u odluke tamošnjih vlasti.

  19. Šta Vučić ima veze sa vama, Vučić je premijer Srbije a ne BiH, sami rešavajte probleme u svojoj državi, nas ostavite na miru…

  20. Politika Srbije je nemešanje u unutrašnje stvari drugih zemalja. Vučić je izneo stav Srbije po pitanju referenduma i dao preporuku i savet Dodiku, a na građanima Srpske je da donesu konačnu odluku.

  21. Vucic je neko ko ce Dodiku da da savete, a na njemu je da li ce te savete da primeni ili ne. Vucic ne zeli da radi bilo sta silom.

  22. Ovakvi komentari sve vise pokazuju pravo lice bosnjaka i sve cesce otvorene pretnje po mir u Bih su zabrinjavajuce.

  23. Ne vidim zašto bi referendum porušio mir u BIH? Referendum se održava u vezi sa danom republike srpske. i ne narušava nikakav mir. Mir se ruši vređanjem, zveckanjem oružjem i nepoštovanjem prava nekog naroda na referendum.

  24. Republika Srpska jedina ima pravo da odlucuje hoce li referendum ili nece. Srbija se nece mesati u to.

  25. Zasto bi se Vucic mesao u odluke koje donosi vlast u Republici Srpskoj? Reako je da ne podrzava referendum i to je dovoljno.

  26. Gospodine Ahmetoviću , RS ima svoje rukovodstvo i ono donosi odluke za RS bez ičijeg uticaja sa strane , pa i Vučića.RS ima izvanrednu saradnju sa Srbijom i sa njinim rukovodstvom , ali se ono ne meša u odluke RS.

  27. Moram vam reći gospodine Ahmetoviću da Vučiću ne pada na pamet da se meša i utiče na odluke rukovodstva RS, Ali to ne znači da Srbija ne podržava RS i njene građane.Srbija je uvek bila uz RS i tako će i u buduće biti.

Ostavite komentar


Politika

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke? 10

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke?

Kao najveća i najjača stranka na političkoj sceni Srbije Srpska napredna stranka (SNS) retko je dozvoljavala da u svojim redovima ima kritičare politike partije. Ipak, nekoliko članova, koji su obavljali funkcije od savetnika, do poslanika i ministara "odvažilo" se na takve poteze. Danas, neki su se povukli iz politike, neki osnovali svoje stranke, a za neke nije bilo posledica.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.