Sagovornici Danasa sa Kosova procenjuju da Tači i dalje može da izbegne izbore

Partijama se ne žuri na birališta

Ostavite komentar


  1. A gde je tu Srpska Lista cijih devet poslanika u aktuelnom kosovskom parlamentu cine vaznu kariku. Do sada je Srpska Lista bila treca stranka po snazi iza LDK i Samopredeljenja ali su ponovljeni izbori za gradonacelnike cetri opstine pokazali da ce na predstojecim izborima biti druga stranka posle LDK sa kojima ce ciniti vecinu uz verovatno Tacijevu DPK.

    1. Srpska Lista nije treca stranka po snazi na Kosovo.LDK je prva stranka po snazi,iza nje dolazi,PDK,zatim LVV,dalje SDK Spenda Ametaja,AAK Ramusa Haradinaja i najzad Lista,sto znaci da je sesta u nizu .Ucesce srba u Kosovskoj populaciji ne prelazi 5% broja stanovnika i ni u kom slucaju ne moze da se meri sa albanskim partijama.Za to u Ustavu Kosova ucesce u vladi, jedne od srpskih partija je ustavna obaveza.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.