Šaip Kamberi (PDD): Glas za (ne)postojeću opoziciju 1Foto: Privatna arhiva

Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) iz Bujanovca, i Narodni poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi, tokom godine za nama bio je „glas razuma“ ne postojeće opozicije i običnih gradjana koji nepripadaju Albancima, ali jesu državljani Srbije.

Jasno, konkretan,korektan, koristan, to je diplomirani pravnik iz Bujanovca Šaip Kamberi, koji je kao poslanik u Skupštini Srbije na sebe preuzeo ne mali teret da u „amortizovanom parlamentu“ jednoumlja, zastupa interese pre svega sredine iz koje dolazi, a to su opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Njegov kolega iz vladajuće daleko nadmoćnog SNS-a, Nenad Mitrović iz Bujanovca, pre nego što je prestao da odgovara na bilo koji poziv novinara Danasa poručio je: „ Ja, moram pre nego što dam bilo kakvu izjavu za Danas da kontaktiram partijsku centralu u Beogradu…“

Kamberi taj problem nema, jer poznaje dobro prilike na jugu Srbije u opštinama gde žive etnički Albanci, ali i položaj običnih ljudi koji „ne pripadaju Albancima“.

Uvek je bio spreman, da odgovori na sva pitanja, uvažavajući gradjanski stav i ukaže na probleme i dileme.

Zbog toga se često nalazio na udaru kolega u srpskom parlamentu, same premijerke, dok je od predsednika Srbije bio maksimalno i uvek ignorisan u poslednjih nekoliko godina.

-Nama je bitno da imamo uvek korektan i direktan kontak sa predstavnicima medjunarodne zajednice kada su u pitanju problemi na jugu Srbije – poručio je nakon što je imao susret sa ambasadorom OEBS u Srbiji.

U Skupštini je pojasnio zašto „himna Bože pravde, nije isto što i Marš na Drinu“, govorio je o nasledju i izazovima na koje „niko iz aktuelne vlasti ne reaguje“.

Kamberijev stav je i da se problem „Albanaca na jugu Srbije, treba rešavati u paketu sa statusom Srba na severu KiM“.

Kao dugogodišnji aktivista civilnog sektora i predsednika bujanovačke opštine Šaip Kamberi spada u red iskusnih političara, zato i sebi ne dozvoljava nikakav govor mržnje, i kada usred srpskog parlamenta govori na svom maternjem jeziku – albanskom.

U Skupštini Srbije Šaip Kamberi je govorio više od svih poslanika naprednjaka iz Vranja, Bujanovca i Trgovišta.

Kamberi je bolje štitio interese gradjana Srbije u ovom i ovakvom parlamentu, od mnogo drugih koji nisu hteli, nisu smeli, pa i nisu znali da to učine, za govornicom gde ih je narod izabrao, a mnoge partija postavila.

Predsednik je najstarije albanske partije na jugu Srbije – PDD, koju mu je na „upravljanje“ prepustio njen osnivač profesor fizike Riza Haljimi iz Preševa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari