Šaip Kamberi: Verujem da će RIK odbaciti žalbu SPS 1foto Medija centar

Ako ima nekakvog krivičnog dela u vezi sa glasanjem u Velikom Trnovcu, onda je delo počinjeno od strane ovlašćenog lica policijske stanice u Surdulici koje je, neovlašćeno izdalo lične podatke sa biračkog spiska, jednoj političkoj stranci odnosno koaliciji koja je to dalje distribuirala – kaže za Danas Šaip Kamberi lider koalicije Albanska dolina, reagujući na stav predsednika socijalista Ivice Dačiće da će, uprkos tome što je Opštinska izborna komisija u Bijanovcu odbacila prigovor njegove liste i zahtev za ponavljanje izbora, iskoristiti pravnu mogućnost i žaliti se dalje – Republičkoj izbornoj komisiji.

Naime, nakon poslednjih u nizu ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu, gde je, prema preliminarnim rezultatima, koalicija Šaipa Kamberija osvojila dovoljan broj glasova za ulazak u Skupštinu Srbije, čime partija Ivice Dačića gubi jedan mandat u budućem sazivu parlamenta, socijalisti su podneli zahtev za poništavanje izbora u Velikom Trnovcu OIK.

Međutim, OIK je odbacila taj njihov zahtev kao neosnovan, da bi potom, Ivica Dačič u izjavi za Danas rekao da neće odustati i da će SPS uputiti žalbu sledećoj instanci – RIK, jer, kako je rekao, upisano je da je „glasao čovek za koga imamo potvrdu da nema važeća dokumenta“.

Šaip Kamberi: Verujem da će RIK odbaciti žalbu SPS 2
foto FoNet Aleksandar Barda

Čisto je, biće podneta i krivična prijava protiv člana biračkog odbora koji je zaokružio tog birača – rekao je Dačić za Danas.

Međutim, Šaip Kamberi ističe za Danas da su pribavljeni podaci o nezakonitim radnjama u suprotnosti sa odredbama zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

– Verujem da ce RIK razmotriti povrede zakona o zaštiti podataka i da će odbaciti eventualnu žalbu SPS-a – zaključuje Kamberi za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari