Šalja: I pitanje mosta na Ibru će se, kao i pitanje dinara, vratiti u Brisel u okviru dijaloga 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/DS)

Član Predsedništva Socijaldemokratske partije Azdren Šalja kaže da je sudbina pitanja otvaranja mosta na Ibru ista kao sudbina ukidanja dinara na Kosovu, odnosno da će se vratiti pod okrilje razgovora u okviru Briselskog dijaloga, piše Gazeta Blic.

Šalja navodi da ta dva pitanja, kao i druge jednostrane akcije Kurtijeve vlade koriste za skupljanje poena za izbore, prenosi Kosovo Online.

„Za Socijaldemokratsku partiju, pitanje mosta na Ibru, kao i sva druga pitanja, predstavljaju predizbornu kampanju Kurtija. Od početka smo govorili da se ovaj problem ne rešava upotrebom sile i jednostrano, već samo kroz opšti politički sporazum u Briselu“, rekao je Šalja.

Navodi da je ista sudbina zadesila i pitanje dinara, kao i barikada i gradonačelnika u četiri opštine na severu.

„Od barikada, do predsednika opština na severu, pitanja dinara i konačno otvaranja mosta, uprkos Kurtijevim tvrdoglavim postupcima, vratili su se u Brisel kao problem“, rekao je Šalja.

Prema njegovim rečima, Kurti pokušavajući da stvori uverenje da Kosovo postiže pobedu protiv Srbije, čini suprotno od pobede protiv Srbije, a istina je da Srbija dobija veliku pobedu autonomijom četiri opštine na severu.

„Kurti je prihvatio ovaj sporazum u Briselu i Ohridu“, navodi Šalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari